UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-08-28 13:46

Jégkorong: az U18-as kapitány bosszús a szezonrajton mutatott produkció miatt

Felemásra sikerült az évadnyitás a korosztályos fiú jégkorong-válogatottaknak: az U18-asok, miután K.O.-t kaptak a szlovákoktól a másodikak lettek a hazai rendezésű az ORV-n, míg az U20-asok az ötödik helyen zárták a svédországi Super Challenge Cup küzdelmeit.

A napokban a szövetségi elnökségi ülésén megerősítették posztjaikon a korosztályos jégkorong-válogatottak szakvezetőit. Az U20-as válogatottnak továbbra is Vas Márton, az U18-as gárdának Svasznek Bence, míg a leány U18-as alakulatnak Bedő Botond lesz a mestere.

Nagy verést kapott a szlovákoktól az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
Nagy verést kapott a szlovákoktól az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
A két fiúcsapat a hétvégén nemzetközi tornán vett részt, ezzel kezdték meg valójában a 2019/20-as évadot. Az ifjúsági együttes hazai pályán, a Tüskecsarnokban, az Olimpiai Reménységek Versenyén fogadta a szlovákokat, az olaszokat és a lengyeleket . Látszólag az eredményekkel nem is volt probléma, a mieink legyőzték a közvetlen riválisnak nevezhető utóbbi két vetélytársat, a harmadik fordulóban pedig – igaz, a vártnál nagyobb különbséggel – kikaptak az A csoportos szlovák válogatottól. Az áprilisi vb-re hangoló csapat vezetőedzője, Svasznek Bence bosszúsan értékelte a játékosai teljesítményét a Jégkorongblognak: „Be kell vallanom, már az edzőtábor első három napja alatt nyújtott teljesítménnyel, hozzáállással sem voltunk elégedettek. Kár lenne arra fogni, hogy még a szezon elején járunk. Egy-két játékosnak a tükörbe kell néznie, és el kell döntenie, akar-e válogatott lenni. Ha igen, akkor száznyolcvan fokos fordulatot kell venniük. A válogatott nem arról szól, hogy összejövünk a haverokkal, jól érezzük magunkat. Itt az ország legjobb játékosai alkotnak különleges közösséget, amely címeres mezben lép jégre, és Magyarországot képviseli. Itt nem elég az átlag! Ez nem klubszint, a követelmény itt lényegesen magasabb! Az ellenfelek más színvonalat képviselnek, mint a hazai bajnokságban szereplők, az ott elért rengeteg pont és a megszokott hozzáállás itt kevés lehet, és ez most be is bizonyosodott.”

U18-AS OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, BUDAPEST A magyar csapat eredményei: –Lengyelország 7–3, –Olaszország 4–0, –Szlovákia 3–9 A torna végeredménye: 1. Szlovákia, 2. Magyarország, 3., Olaszország, 4. Lengyelország

A juniorválogatott már augusztus 1-jén bemutatkozott az új szezonban, Vas Márton együttese az Egyesült Államok U18-as együttesét fogadta, és remek meccsen 6–4-re kapott ki a tengerentúliaktól. Az igazán nagy évad előtti próbatételt azonban a tavalyi évhez hasonlóan a svédországi Karlstadban rendezett U20-as Super Challenge Cup jelentette. A magyarok a 2018-as negyedik hely után az idén is helytálltak: a két (svéd csapatok elleni) vereség után a francia és osztrák válogatott mellett a lett Rigát is legyőzték a decemberi világbajnokságra készülő fiúk.

U20 SUPER CHALLENGE CUP, KARLSTAD (SVÉDORSZÁG) A magyar csapat eredményei: –Leksands (svéd) 4–6, –Vaxjo (svéd) 1–4, –Franciaország 4–2, –Ausztria 3–1, –Riga (lett) 5–3

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.