UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-08-31 15:01

Műkorcsolya és jégtánc: legendás helyszínen versenyeznek a jövő reménységei

A Lake Placid-i jégcsarnokról Regőczy Krisztina és Sallay András révén jó emlékeket ápolunk, és a jelenben is van miért figyelni a legendás ezüstéremmel összeforrott helyszínre, ugyanis Láng Júlia és a Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpáros biztatóan szerepel a junior Grand Prix-versenyen.

A junior műkorcsolyázók és jégtáncosok világkupa-sorozata ezúttal az Egyesült Államokba, egy nem akármilyen helyszínre látogatott: az 1980-as Lake Placid-i téli olimpia jégcsarnokába, amelyben a Regőczy Krisztina és Sallay András alkotta páros történelmi ezüstérmet szerzett. Nos, 2019 augusztusának utolsó hétvégéjén nem bír ekkora jelentőséggel a jövő reménységeinek GP-viadala, mindazonáltal ismét bombaerős mezőnyben kell helytállniuk a mieinknek. A magyarok közül a második állomáson a hazai tesztversenyt megnyerő, tavaly a világkupákon egy 10., és 12. helyezést elérő Láng Júlia, valamint a teljesen újoncnak számító Kedves Katica, Saronov Fjodor kettős képviseli a piros-fehér-zöld színeket.

A jövő magyar reménységei versenyeznek a legendás Lake Placid-i jégcsarnokban Forrás: MOKSZ
A jövő magyar reménységei versenyeznek a legendás Lake Placid-i jégcsarnokban Forrás: MOKSZ
A szövetség beszámolójából kiderül, hogy a Pavuk SE 15 évesen hamarosan már a felnőttek között versenyző fiatalja javított rövidprogramján: 9 ponttal kapott rá többet, mint a már emlegetett tesztversenyen. A Prokofjev-féle Rómeó és Júliára koreografált programban ezúttal egy kis hiányossággal, de be tudta mutatni a nehéz tripla flip-tripla toeloop kombinációt, és bár a rittbergernek ismét esés lett a vége, lépéssorát most nehezebbre értékelte a technikai panel. Utóbbit, valamint a dupla axeljét és forgásait szép kiviteli értékekkel díjazták a bírók, így Pavuk Patrícia tanítványa 50,95 ponttal a 12. helyre jött be a 32 fős mezőnyben. Amíg Láng Júlia rutinos versenyzőnek számít ebben a korosztályban,  jégtáncosaink először léptek jégre a nemzetközi juniormezőnyben. Ez érződött is Kedves Katicán és Saronov Fjodoron, akik széles mosollyal, de kissé óvatosan korcsolyázták a ritmustáncot. A twizzle-soruk és a kötelező tánc első része gyengébben, utóbbi második fele, valamint a lépéssoruk viszont jobban sikerült, mint a hazai tesztversenyen, és összességében jól mutatkoztak be a tapasztalt kettősök között. Hoffmann Nóra tanítványai 40,31 ponttal a 14. helyről várhatják a kűrt, amelyet másodikként, 16:12-kor mutathatnak be, Láng Júliáért pedig 00:15-kor szoríthatnak a magyar korcsolyarajongók. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.