UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-09-03 08:26

Tenisz: az esőt és orosz riválisát is legyőzte Nagy Adrienn a junior US Open nyitófordulójában

Nehéz körülmények között, simán elvesztett első játszma után a döntő szettben lenullázta a magasabban rangsorolt orosz Tyihonovát Nagy Adrienn a junior US Open nyitókörében. Kedden – amikor minden bizonnyal már Makk Péter is pályára lép – a 32 között az indonéz Nugroho vár rá.

Nem indult egyszerűen a magyar versenyzőknek az év utolsó korosztályos Grand Slam-versenye, a junior US Open. A viadal hivatalosa vasárnap kezdődött, de ők az első nap programjába nem kerültek be, míg hétfőn a rossz New York-i időjárás miatt órákon keresztül az öltözőben kellett maradnia Nagy Adriennek és Makk Péternek.

Nagy Adrienn a döntő szettben lesöpörte az orosz Tyihonovát Forrás: Magyar Tenisz Szövetség
Nagy Adrienn a döntő szettben lesöpörte az orosz Tyihonovát Forrás: Magyar Tenisz Szövetség
Órákkal később, már bőven az esti órákban azonban Nagy végre pályára léphetett a legendás Flushing Meadows teniszcentrumban. Nem kapott könnyű ellenfelet a nyitókörben a világranglista 27. helyen álló magyar lány: a 14. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Tyihonovával került szembe. Az első szettben nem is volt esélye Nagynak, egyszer sem tudta hozni az adogatását, amit Tyihonova keményen megbüntetett, és huszonhét perc alatt 6:1-re behúzta a játszmát. A folytatásban azonban erőre kapott a párosban junior Grand Slam-bajnok magyar: végig vezetve – három bréket is végrehajtva – 6:4-re nyerte meg a második felvonást. A döntő szett pedig egészen egyszerűen elsöprő volt: a 18 éves magyar játékos húsz perc alatt, 6:0-val lerendezte a mérkőzést, s bravúros győzelemmel jutott a 32 közé, ahol a világranglista-26., indonéz Priska Madelyn Nugroho vár rá. Ha az időjárás is úgy akarja – márpedig az előrejelzések szerint úgy akarja –, akkor sűrű programjuk lesz a magyaroknak kedden. Itthoni idő szerint fél 7-kor Nagy már a 16 közé jutásért játszhat, Makk Péter ugyanakkor kezdheti még az első fordulós mérkőzést. Majd néhány órával később párosban is mindketten érdekeltek lesznek: az előbbi a japán Kavagucsi, az utóbbi pedig a brit Fery oldalán.

JUNIOR US OPEN, LEÁNY EGYES, 1. FORDULÓ Nagy Adrienn–Anasztaszija Tyihonova (orosz) 1:6, 6:4, 6:0

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.