UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-09-04 09:44

Labdarúgás: Csoboth Kevin két góllal kezdte az idényt a Benfica U23-as csapatánál

A Benfica 19 éves magyar támadója, Csoboth Kevin jól kezdte az új idényt a lisszaboniak U23-as együttesénél, és abban bízik, hogy hamarosan a felnőtteknél is bizonyíthat a másodosztályban szereplő B-csapatban.

Csoboth Kevin a nyáron töltötte be a 19.életévét. Az előző idényben már a felnőtt, portugál másodosztályban szereplő Benfica B keretéhez tartozott, ott edzett, egy bajnoki meccsen csereként pályára is lépett az együttesben, több találkozón pedig a kispadon ült. Emellett főképp a saját korosztályában, az U19-eseknél játszott bajnoki mérkőzéseket, de egy találkozón szerepelt az ifi Bajnokok Ligájában és az idősebb, U23-as csapatban is lehetőséget kapott. Az U19-ben és az U23-ban összesen 20 bajnoki találkozón szerepelt, ezeken négy gólt ért el.

Csoboth Kevin (jobbra) így örült az Estoril elleni győztesgóljának Fotó: instagram.com/benfica
Csoboth Kevin (jobbra) így örült az Estoril elleni győztesgóljának Fotó: instagram.com/benfica
Az új idényben az U19-es csapatban már nem játszhat, mert kiöregedett a korosztályból, viszont az U23-asoknál remekül kezdte az idényt, ugyanis három mérkőzésen két gólt szerzett, és két gólpasszt is adott. A múlt héten négy napon belül két meccsen játszott, mindkettőn ő állította be a végeredményt a hosszabbítás perceiben. A Guimaraes ellen 4–2-re győzött a Benfica, viszont az Estoril Praia ellen csak 1–0-ra, tehát azon a mérkőzésen a 95. percben született Csoboth-gól győzelmet ért a lisszaboniak számára. „Örülök, hogy sikerült jól kezdenem az idényt, és két gólt is lőttem. Lépésről lépésre haladok, nem vagyok türelmetlen” – értékelte a szélső megkeresésünkre a bajnoki rajtját. Csobothért a nyáron bejelentkezett a szlovák élvonalban szereplő DAC, a dunaszerdahelyiek kölcsönvették volna, de a Benfica nem engedte el. Ettől függetlenül bízik abban, hogy felnőttek között is lehetőséget kaphat ebben az idényben, hiszen továbbra is együtt edz a másodosztályú Benfica B-vel, az 1. és a 2. fordulóban a meccskeretbe is bekerült, a kispadon ült az Estoril és a Vilafranquense ellen. „Nagy a konkurencia a Benficánál, már a B-csapatban is több millió eurót érő játékosokkal kell megküzdenem a csapatba kerülésért. De minden adott a fejlődéshez, és azért dolgozom, hogy egyre több lehetőséget kapjak az U23-as csapatban és a felnőttek között is” – fogalmazott Csoboth. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.