- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Laser run: a fiúk jóvoltából újabb 7 érmet nyertek a mieink a budapesti vb-n

Aki mostanában jár a budapesti Kincsem Parkban, és a magyar sportolókért dobog a szíve, aligha távozhat szomorúan. Az öttusa-világbajnoksággal párhuzamosan zajló laser run-vb-n temérdek magyar érem született már: a lányok nyitónapi [1] nyolcdarabos éremgyűjteményére a fiúk is rápakoltak egy hetest, így kijelenthető, hogy a mieink mindkét nem csaknem összes korosztályában versenyképesek az egyre népszerűbb sportág legrangosabb versenyén.

Gáll András világbajnoki ezüstérmes laser runban Forrás: Modern Pentathlon [2]

Gáll András világbajnoki ezüstérmes laser runban  •  Forrás: Modern Pentathlon

Szombaton az U11-es csapat (Záhonyi Miklós, Kántor Benedek, Lévai Máté) szerezte a magyarok egyetlen aranyérmét, miután összesítésben 29 másodperccel a portugálok előtt értek célba. Bár a többi korosztályban  nem született újabb magyar elsőség, azért az sem kis tett, hogy az U11-esektől egészen a juniorokig a pódiumra állhattak a fiúk. Az U17-es (Gáll András, Vajda János, Batuska Dominik) és a juniorcsapat (Böhm Csaba, Szép Balázs, Benáth Bálint) második helyen végzett, míg az U13-asok (Franyó Levente, Horváth Nándor, Kis Dániel Dusán), illetve az U15-ösök (Tamás Botond, Kolonics Dániel, Jasso Zalán) a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A remekbe szabott csapatsikerekhez persze az egyéni remeklések is elengedhetetlenek, a magyarok ebből a szempontból is jelesre vizsgáztak. Főleg Gáll András, aki korábban honlapunknak arról beszélt, hogy dupla összpontosítást igényel majd tőle a hazai verseny. Nos, kicsivel több mint két másodpercen múlt, hogy megelőzze a világbajnokságot megnyerő osztrák Rainer Luckingert. A juniorok mezőnyében pedig Böhm Csaba ért fel a dobogó alsó fokára.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.