UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-09-07 14:19

Tenisz: Nagy Adrienn elődöntővel búcsúzott New Yorktól

Szépen zárták le junior-pályafutásukat a „kiöregedő” magyar teniszezők a US Openen: Nagy Adrienn a japán Kavagucsival párosban az elődöntőig, Makk Péter egyesben a legjobb 16-ig jutott.

Mindkét magyar főszereplő a búcsúfellépésre készült a juniorok között az év utolsó Grand Slam-tornáján, a US Openen, ugyanis New York után Makk Péter és Nagy Adrienn is már inkább a felnőttkarrierjére koncentrál.

Nagy Adrienn párosban az elődöntőig menetelt az utolsó junior GS-versenyén Forrás: huntennis.hu
Nagy Adrienn párosban az elődöntőig menetelt az utolsó junior GS-versenyén Forrás: huntennis.hu
De utoljára azért nem okoztak csalódást. Nagy Adrienn egyesben is begyűjtött egy skalpot, az első fordulóban legyőzte a nála előrébb rangsorolt oroszt Tyihonovát, de igazán maradandót ezúttal is párosban alkotott, méghozzá a japán Kavagucsi Nacumi oldalán, akivel az év elején junior Australian Opent nyert. A harmadik helyen kiemelt sikerduó játszmavesztés nélkül, nagy magabiztossággal jutott el a legjobb négy közé, ahol aztán nem bírt a Bartone, Szelehmetyova lett, orosz kettőssel. Az első szett 7:5-re ment el, és utána hiába egyenlítettek 6:2-vel Nagyék, a szuper tiebreak 7:10-es eredménnyel zárult. Makk Péter éppen fordított előjellel menetelt: a korai párosbucsú mellett egyesben jól játszott. Előbb francia, majd amerikai riválisát intézte el viszonylag simán két szettben, a negyeddöntőben azonban jött az igazán nagy falat, a negyedik kiemelt, cseh Forejtek. A 6:1-re elbukott első játszma után a másodikban Makk 6:3-mal vágott vissza, azonban a döntő szett elején elvesztett adogatás végzetesnek bizonyult (2:6), így a 18 éves magyar játékos nyolcaddöntővel köszönt el a juniorévektől.

JUNIOR US OPEN, NEW YORK Makk Péter mérkőzései: Egyes 1. forduló: –Mpetshi Perricard (francia) 6:3, 7:6 2. forduló: –Nanda (amerikai) 7:6, 6:4 3. forduló: –Forejtek (cseh) 1­:6, 6:3, 2:6 Páros 1. forduló: Fery (brit)–Nakashima, Royer (amerikai, francia) 1:6, 1:6 Nagy Adrienn mérkőzései: Egyes 1. forduló: Tyihonova (orosz) 1:6, 6:4, 6:0 2. forduló: Nugroho (indonéz) 4:6, 2:6 Páros 1. forduló:  Kavagucsi (japán) –Frajman, Tyimofejeva (orosz) 6:4, 6:4 2. forduló: Kavagucsi–Monnet, Semenistaja (francia, lett) 6:1, 6:0 Negyeddöntő: Kavagucsi–Hennemann, Vecic (svéd, német) 6:2, 6:3 Elődöntő: Kavagucsi–Bartone, Szelehmetyova (lett, orosz) 5:7, 6:2, 7:10

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.