UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-09-08 11:02

Tenisz: a felnőttek között is tini nyert a US Openen a női egyesben

A mindössze 19 éves kanadai Bianca Andreescu ellenállhatatlanul játszott élete első New York-i főtáblás Grand Slam-viadalán; a román származású tini a 23-szoros GS-bajnok Serena Williamset győzte le két szettben pályafutása eddigi legfontosabb összecsapásán.

A 19 esztendős Bianca Andreescu még meg sem született, amikor az amerikai Serena Williams már US Open-győztesnek vallhatta magát 1999-ben, mégsem lehetett előzetesen leírni a kanadai reménységet, elvégre mellette szólt, hogy az idén mind a hét mérkőzését megnyerte top 10-es riválisai ellen.

Bianca Andreescu pályafutása legnagyobb győzelmét aratta New Yorkban Fotó: Lev Radin/Anadolu Agency
Bianca Andreescu pályafutása legnagyobb győzelmét aratta New Yorkban Fotó: Lev Radin/Anadolu Agency
A két döntős másodjára futott össze, az első csörtéjüket egy hónapja a román származású tinilány hozta, miután az amerikai sztár 3:1-es hátrányban, derékproblémákra hivatkozva feladta a torontói ATP-torna döntőjét. A „visszavágón" Williams kettős hibával rögtön elbukta adogatását, ami ezen az estén nem fért bele: Andreescu bátor játékkal tartotta a brékelőnyt, majd újra elvette ellenfele adogatását, így 44 perc után övé lett a nyitójátszma (6:3). A második szettben az amerikai tovább bizonytalankodott: sorra csapta hálóba a labdákat, és amikor a Torontóban élő tinédzser 4:1-es állásnál is brékelte, már-már összeroppanni látszott a 33. Grand Slam-fináléjában pályára lépő Williams. Aztán viszont óriási fordulat következett a mérkőzésen, hiszen Andreescu 5:1-nél meccslabdáról váratlanul elvesztette a szerváját, a hullámvölgyből kilábaló amerikai pedig meg sem állt 5:5-ig. A kanadai játékos ekkor már komoly küzdelem árán, de hozta az adogatását, majd fogadóként a harmadik mérkőzéslabdáját értékesítve megnyerte az 1 óra 40 percig tartó csatát (7:5). További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.