UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-09-11 11:43

Kézilabda: nem bírt egymással a Fradi és a Loki

A felnőttek, az ifjúságiak és a serdülők között is FTC–Debrecen összecsapást rendeztek a női kézilabda-bajnokságban. A „nagyok” csatáján meglepetésre pontot szereztek a vendégek, a zöld-fehérek csak a legkisebbek mezőnyében győztek.

Három Ferencváros–Debrecen női kézilabda-rangadót rendeztek a népligeti Elek Gyula Arénában. A felnőttek mérkőzésén a lényegesen esélyesebb hazaiak elvesztették első pontjaikat a 2019/20-as kiírásban, 30–30-as döntetlen lett a vége.

Vámos Petra kulcsszereplő volt a debreceni pontszerzésben Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport
Vámos Petra kulcsszereplő volt a debreceni pontszerzésben Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport
A bravúros hajdúsági ikszben kulcsszerepet játszott a DVSC frissen igazolt junior Európa-bajnok, 19 éves játékosa, Vámos Petra. Az irányító-átlövő négyszer talált be a zöld-fehérek kapujába, miközben a szintén korosztályos kontinensbajnok Arany Rebeka (19) két gólt lőtt. „Nagy eredmény a pontszerzés tőlünk. Jó mérkőzést játszottunk, a kulcs az volt, hogy az eddigi meccseinken és az edzéseken meglévő hibákat csökkentettük, mert tisztában voltunk azzal, hogy a Fradi azonnal kihasználja a rontásokat – nyilatkozta a pontrablás után Vámos Petra. – Egész jól megoldottuk a feladatainkat az ellenfél válogatott játékosaival szemben.” A nap folyamán korábban megmérkőztek egymással a „kicsik” is. Az ifjúságiak mezőnyében szintén nem született döntés: a bajnoki címvédő Ferencvárosnak ezúttal csak 31–31-es döntetlenre futotta, a serdülők között ugyanakkor 27–19-cel legalább az egyik összecsapást megnyerték.

Női NB I FTC–DVSC 30–30 Leány ifjúsági bajnokság FTC–DVSC 31–31 Leány serdülőbajnokság FTC–DVSC 27–19

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.