UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-09-12 13:33

Fallabda: szövetségi kapitánycsere az utánpótlás-válogatottak élén

A szövetség csütörtök reggeli bejelentése szerint az ország egyik legmagasabban jegyzett edzője, Gubi Ramon váltja a sikeres munkát végző Farkas Jánost a fallabda-utánpótlás élén. A kapitánycsere okairól Képes Gábor főtitkár nyilatkozott honlapunknak.

„Farkas Jánosnak a civil foglalkozása mellett túl nagy elfoglaltságot jelentett a kapitányi poszt betöltése, így azzal a kéréssel fordult a szövetséghez, hogy keressünk új embert a szerepkörbe" – árulja el honlapunknak a főtitkár, Képes Gábor, miután a szövetség csütörtök reggel váratlanul bejelentette az utánpótlás-válogatottak élén bekövetkező edzőcserét. A főtitkár hozzáfűzte, nem szakmai okai voltak a döntésnek, és Gubi Ramón kinevezésével megfelelő szakembert találtak a további építkezéshez.

A felnőtt magyar bajnok Chukwu Hannah (16) is Farkas János neveltje Forrás: squash.hu
A felnőtt magyar bajnok Chukwu Hannah (16) is Farkas János neveltje Forrás: squash.hu
„Az elnökség csak megköszönni tudja Farkas Jánosnak a fallabda-utánpótlásért tett áhítatos munkáját, hiszen fizetést nem kapott az ezzel járó megpróbáltatásokért. Többek között azzal is indokolta távozási szándékát, hogy egyre kevesebb játékoshoz fűzte személyes kötődés, a jelenlegi keretben például már csak egy van, akinek ő a nevelőedzője." „Azonban hisszük, hogy Gubi Ramon személyében megtaláltuk a méltó utódot, elvégre az ország egyik legmagasabban jegyzett edzőjéről beszélünk, aki már jó ideje foglalkozik fiatalokkal, tehát ért a nyelvükön.“ Az új kapitány a szakmai koncepcióját, a válogatottak keretét és az összetartások időpontjait hamarosan közzéteszi a szövetség honlapján.   További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.