UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-09-12 18:18

Kézilabda: csak a férfi junioroknál változott a szövetségi edző személye az utánpótlás-válogatottak közül

A kézilabda-szövetség a honlapján tette közzé, kik irányítják az utánpótlás-válogatottak szakmai munkáját a 2019–2020-as idényben. A szövetségi edző személye egyedül a férfi juniorválogatott élén változott, Gyurka Jánost Sótonyi László váltotta.     

A kézilabda-szövetség elnöksége véglegesítette a férfi és női utánpótlás-válogatottak szakmai stábját a 2019–2020-as idényre. Változás a korábbiakhoz képest csak a férfiaknál történt. A juniorválogatott élén az idei U21-es vb csalódást keltő 15. helye után nem folytatja a munkát Gyurka János és segítője, Koi Endre. A kettőst a korábban a B válogatottal dolgozó Sótonyi László, Herbert Gábor duó váltja. Változás történt még a fiú serdülőknél, Ivo Diaz edző családi okok miatt nem folytatja a munkát, Kopornyik Zsolt szövetségi edző segítője Szabó Levente lesz.

Az új idényben már nem Gyurka János irányítja a férfi juniorválogatottat  Fotó: neka.hu
Az új idényben már nem Gyurka János irányítja a férfi juniorválogatottat Fotó: neka.hu
„Nem a világbajnoki eredmény miatt történt változás a juniorválogatott szakmai stábjában, hanem azért, mert a felnőttválogatott stábja szeretné ugyanazt a munkát, ugyanazt a játékot megvalósíttatani a juniorokal is, amilyet ők végeznek, ezért javasolták szövetségi edzőnek Sótonyi Lászlót és segítőjének Herbert Gábort, velük együttműködve szeretnének dolgozni a jövőben. Ők korábban a B válogatottat már irányították, de az elnökség úgy ítélte meg, hogy az a válogatott nem töltötte be a funkcióját, így most a juniorokkal folytathatják a munkát” – nyilatkozta a változásokról az utanpotlassport.hu megkeresésére Zsiga Gyula szakmai igazgató. Gyurka János főállású edzőként, az elitprogram vezetőjeként folytatja munkáját, valamint utánpótlás-szakfelügyelői feladatokat lát el a jövőben. Zsiga Gyula hozzátette, miután a hölgyek között az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerte a magyar csapat, a női szakágban nem történt változás az utánpótlás-válogatott szakmai vezetésében. A szakmai igazgató ugyanakkor hozzátette, a legfontosabb cél, hogy a legjobb utánpótlás-játékosok eljussanak a felnőttkeretig és jó visszajelzés, hogy a jelenlegi férfi és női felnőttválogatott keretben hat-hat olyan játékos szerepel, aki nemrég tagja volt a juniorválogatottnak, és ezt jó visszajelzésnek tartják a szakmai munkáról.

AZ UTÁNPÓTLÁS-VÁLOGATOTTAK SZAKMAI STÁBJA, 2019–2020 NŐK Juniorválogatott Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir Edző: Pigniczki Krisztina Célverseny: U20-as világbajnokság, 2020. július Románia Ifjúsági válogatott Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd Edző: Papp György Célverseny: U18-as világbajnokság, 2020. augusztus Kína Serdülőválogatott Szövetségi edző: Bohus Beáta Edző: Dr. Woth Péter FÉRFIAK Juniorválogatott Szövetségi edző: Sótonyi László Edző: Herbert Gábor Célverseny: U20-as Európa-bajnokság, 2020. július Ausztria-Olaszország Ifjúsági válogatott Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián Edző: Pásztor István Célverseny: U18-as Európa-bajnokság, 2020. augusztus,Szlovénia Serdülőválogatott Szövetségi edző: Kopornyik Zsolt Edző: Szabó Levente

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.