UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-09-12 15:26

Vízilabda: hozták a kötelezőt a junior lányok a vb-nyolcaddöntőben

A vártnál talán nehezebben, de a párharcot végig kontroll alatt tartva nyert a női vízilabda-válogatott a Funchalban zajló junior-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A Faragó Tamás és Petőváry Zsolt által irányított együttes 14–10-re győzte le a brazilokat.

Csoportmásodikként jutott tovább a Faragó Tamás és Petőváry Zsolt vezette női vízilabda-válogatott a Funchalban zajló junior-világbajnokságon, ami azt jelentette, hogy Brazíliával kellett farkasszemet néznie a a negyeddöntőbe jutásáért, ahol a bombaerős oroszok várnak méltó kihívójukra.

A magyar lányok négy góllal múlták felül a brazilokat Forrás: waterpolo.hu
A magyar lányok négy góllal múlták felül a brazilokat Forrás: waterpolo.hu
Az előzetesen „középdöntős edzésnek” titulált, brazilok elleni összecsapás  közel sem alakult olyan simán, mint ahogyan azt sokan reméltük. Ugyan a magyar lányok a mérkőzés legelejétől magukhoz ragadták a vezetést, a szívós rivális újból és újból felzárkózott, többször ki is egyenlített. Az első negyedben Muzsnay Fanni akciógólja adhatta volna meg a kellő alaphangulatot, csak a brazilok ezt nem hagyták: két emberelőnyös támadásukat is góllal fejezték be, amivel egyben tudatosították is mindenkiben, hogy bizony nem adják ingyen a bőrüket. Szerencsére viszont a mieink sem most vízilabdáztak először: Utassy Janka és Armai Zita révén kulcspillanatokban fordított a magyar csapat (3–2). A folytatásban igyekeztek lerázni magukról az akadékoskodó brazilokat Faragó Tamás és Petőváry Zsolt tanítványai. A második negyedben Faragó Berta és Petőváry Luca is kétgólosra növelte az előnyt, közte viszont megint feljött a rivális (7–5). Persze a vezetést egy pillanatra sem engedték ki a kezükből a lányok, sőt, szép lassan elkezdték felőrölni az ellenfelet. Előbb Faragó Kamilla köszönt be mesés akciógólból, majd a nagyszerűen játszó Utassy Janka mélyítette a különbséget a két csapat között. A játékrész végén a taktikai okokból ezen a meccsen alig szerepet kapó Vályi Vanda is bevágott egyet, kezdtek eldőlni a fontosabb kérdések (11–8). Az utolsó negyed valahogy lefolyt, ahogy az kell, a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. A magyar női juniorválogatott 14–10-re legyőzte a brazilokat, a negyeddöntőben az oroszok ellen folytathatja menetelését.

NŐI JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA) Nyolcaddöntő Magyarország–Brazília 14–10 (3–2, 4–3, 4–3, 3–2) Gólszerzők: Utassy 3, Vályi, Kiss, Faragó K. 2-2, Armai, Muzsnay, Faragó B., Petőváry, Kudella 1-1 A női juniorválogatott vb-kerete Kapusok: Maczkó Lilla, Magyari Alda Manon Mezőnyjátékosok: Ármai Zita, Faragó Berta, Faragó Kamilla, Kiss Eszter Lara, Kudella Panna, Muzsnay Fanni, Petik Panna, Petőváry Luca, Rybanska Natasa, Utassy Kata, Vályi Vanda Edzők: Faragó Tamás, Petőváry Zsolt

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.