UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-09-13 13:03

Megemlékezéssel összekötve készülnek a pécsi kosaraslányok

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

mkosz
mkosz
Ő az, akit szintén sohasem lehet elfeledni, aki örökre beleírta magát azoknak a szívébe, emlékezetébe, akik ismerték – írja az akadémia honlapja. Horváth Judit a pécsi és a magyar női kosárlabdázás ikonikus alakja, akinek tiszteletére korábban kétszer már szerveztek emléktornát: 2003-ban és 2004-ben Pécsett válogatott meccsekkel emlékeztek az 1997. szeptember 12-én tragikus hirtelenséggel elhunyt háromszoros magyar bajnok, 67-szeres válogatott irányítóra, a PVSK örökös csapatkapitányára. „Sohasem fogjuk elfeledni, mindig emlékezni fogunk, és mindig emlékezni is kell rá – fogalmazott Rátgéber László, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója. – Amikor a női válogatott szövetségi kapitánya voltam, kétszer is rendeztek a tiszteletére emléktornát, így ez a mostani lesz a harmadik. A hétvégi, kétnapos tornán a kadét leány csapatok lépnek majd pályára. A mezőny nemzetközi lesz, hiszen Ninkovics Marija tanítványai mellett jelen lesz a szlovák Kassa, a bosnyák Banja Luka és a szerb Stara Pazova.
horváthjuci3
horváthjuci3
–  Örülök, hogy a regionális forduló után még egy nemzetközi tornán tudunk játszani, hiszen a külföldi csapatok mindig más játékstílust és kultúrát képviselnek – mondta Ninkovics Marija, az NKA Pécs vezetőedzője. – Nagy megtiszteltetés, hogy csapatunk képviselheti Akadémiánkat a Horváth Judit Emléktornán. Ehhez méltóan szeretnénk játszani a hétvégén, továbbá szeretnénk felmérni, hol tartunk a felkészülésben. A torna remek lehetőség, hogy tovább csiszoljuk játékunkat az októberben kezdődő bajnokságig.  

A 3. Horváth Judit Emléktorna programja Szeptember 14., szombat: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Kassa (10.00), Stara Pazova–Banja Luka (12.00), Kassa–Stara Pazova (17.00), Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Banja Luka (19.00) Szeptember 15., vasárnap: Kassa–Banja Luka (10.00), Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Stara Pazova (12.00)

  További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.