UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-09-14 21:01

Műkorcsolya: igazi harcosok – a fiatalok sérülésük ellenére megküzdöttek az értékes helyezésekért

Sérülés ide vagy oda, Berei Mózes József és Láng Júlia is nagyszerűen helytállt az oroszországi Cseljabinszkban rendezett junior Grand Prix-viadalon: előbbi végre debütált a nemzetközi mezőnyben, míg utóbbi kevésbé sikerült rövidprogram után javított óriásit – számolt be róla a szövetség.

Utolsóból első – míg Berei Mózes József, becenevén Pepe a rövidprogramban utolsóként lépett jégre, a kűrt ő nyitotta meg a cseljabinszki junior Grand Prix-versenyen. A sérvvel bajlódó srác ezúttal is minden elemért, pontért hősiesen küzdött, és több, az augusztusi tesztversenyen még hiányosnak minősített ugrását is tisztán tudta bemutatni. Így majdnem tíz ponttal többet korcsolyázott, mint Budapesten, és bár kűrjével egy helyet hátracsúszott, összpontszámát tekintve közel 15 pontot javított a hazai felmérőhöz képest. Gór-Sebestyén Júlia és Vidrai Szabolcs tanítványa óriási megtiszteltetésként élte meg, hogy Oroszországban, ilyen versenyzők társaságában kezdhette pályafutását a junior korosztályban, ráadásul a juniorok esetében szokatlan többezres tömeg előtt debütálhatott.

Berei Mózes József debütált a nemzetközi mezőnyben Forrás: MOKSZ
Berei Mózes József debütált a nemzetközi mezőnyben Forrás: MOKSZ
„Még sosem korcsolyáztam ennyi ember előtt, így először kicsit furcsa érzés volt, de rengeteg erőt adott, hogy végig tapsoltak – kezdte Pepe. – Kár, hogy a lutzot elrontottam, de ez új elem, most először szerepelt a programjaimban, még sokat kell gyakorolnom. Az érkezésbeli hibák is bosszantottak, de ahhoz képest, hogy az első juniorversenyem volt, és hogy a sérv miatt nem tudok teljes erőbedobással edzeni, nem futottam olyan rosszul. Két hét múlva Zágrábban folytatom, addig a forgásaimon, a lépéssoromon mindenképp szeretnék javítani”– nyilatkozta Berei Mózes József a MOKSZ-nak. Kiutazása előtt jelentkező lábfájdalma miatt Láng Júlia is elkísérte Pepét az orvoshoz Cseljabinszkban. A 15 éves műkorcsolyázó rövidprogramján látszott, hogy nincs minden rendben: a flipből kilépett, így nem volt kombinációja, a rittbergerből meg a Lake Placid-i junior-világkupához hasonlóan esett. Lépéssora sem a tervei szerint sikerült, forgásait viszont a legmagasabb, 4-es szinten mutatta be. A junior Grand Prix-sorozat állandó kommentátora, Ted Barton így méltatta a magyar lányt: „Júlia rendkívüli: csodálatos előadás, remek korcsolyázótudás, sebesség, hajlékonyság, ez nála mind adott. Ha még a pörgetési pozícióján is javít, és jobban összezár az ugrásoknál, ez a fiatal lány bizony hamar a dobogón vagy annak közelében találja majd magát.” Pavuk Patrícia és Rosnik András tanítványa a technikai pontszámot tekintve elmaradt az előző versenyén elért eredményétől, a kommentátor által is említett korcsolyázótudását és előadásmódját viszont egyre több ponttal értékelik a bírók. A Pavuk SE sportolója, aki a 15. helyet szerezte meg a 30 fős mezőnyben rövidprogramjával, kűrjében már sokkal precízebb volt. Ez a végső sorrendben is megmutatkozott, elvégre négy helyet javítva 11. lett Cseljabinszkban. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.