UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-09-17 13:35

Labdarúgás: Szoboszlai Dominikot (18) a BL legnagyobb reménységei között tartják számon

A Bleacher Report honlapja nemrégiben közzétette a listát azokról a fiatal labdarúgókról, akik szereplésükkel komolyan felhívhatják a nagy klubok és a nemzetközi sajtó figyelmét a Bajnokok Ligája kedden rajtoló, új kiírásában. Az összeállításban hatodik helyen emelik ki az RB Leipzig 18 éves magyar válogatott középpályását, Szoboszlai Dominikot.

Rengeteg indokot lehet találni arra, miért a labdarúgás a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb sportága. Elképesztő tömeget vonz, egy-egy mérkőzéssel kapcsolatban kérdések sokaságát lehet megvitatni, nem beszélve a bajnokságok, kupák végeredményéről. A focit kedvelők különösen szeretik azokat a pillanatokat, amikor a fiatalok gyakorlatilag a semmiből tűnnek fel, és − jó esetben − a labdarúgás meghatározó alakjaivá válnak. Ki ne emlékezne például arra, amikor Kylian Mbappé a Bajnokok Ligája 2016-2017-es kiírásában, 17 évesen az elődöntőig vezette az AS Monaco csapatát. Mbappé azóta a Paris Saint Germain játékosa, és a transfermarkt.com a világ legdrágább labdarúgójaként tartja nyilván (az oldal 200 millió euróra becsüli a támadó értékét).

Szoboszlai Dominik a BL új kiírásának legnagyobb reménységei között Fotó: FC Red Bull Salzburg
Szoboszlai Dominik a BL új kiírásának legnagyobb reménységei között Fotó: FC Red Bull Salzburg
A Bleacher Report nemrégiben közölt összeállítást azokról a reménységekről, akik hasonlóképpen törhetnek ki a Bajnokok Ligája kedden rajtoló, új szezonjában, mint a francia világbajnok. A tizedik helyre a RB Leipzig 21 éves védőjét, Nordi Mukielét tették, őt követi a Slavia Praha középpályása, a 24 éves Tomáš Soucek. A 8. helyen van a Dinamo Zagreb spanyolja, a 21 éves Dani Olmo. Hetedik Stefano Sensi, az Inter olasz középpályása, őt követi a Salzburg 18 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik. Az összeállítás szerint Szoboszlai Dominik lövésein látszik, hogy kivételes technikai képességei vannak. Kiemelik, hogy a magyar játékos pillanatok alatt képes valami váratlanra, remekül lövi a szabadrúgásokat, meg is említik a szlovákoknak lőtt gólját és azt, hogy fejben nagyon erős: rendre ésszel veri meg a védőit − idézi az origo.hu. A lista első felében szerepel az Ajax védője, Lisandro Martinez, és a Benfica középpályása, Florentino Luis. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán találjuk a 19 éves Erling Haalandot, aki Szoboszlai csapattársa. Második lett az Ajax védője, Sergino Dest, a listát pedig a Barcelona új tinisztárja, a 16 éves Ansu Fati vezeti. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.