UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-09-18 17:16

Jégkorong: az idei draft 1/1-ese, Jack Hughes (18) nyerte meg a meccset a New Jersey Devilsnek

Az észak-amerikai profi hokiliga idei draftjának első választottja, a New Jersey Devils játékosa, Jack Hughes döntötte el a Boston Bruins elleni NHL-mérkőzést. A 18 éves támadó két gólt lőtt a párharcon, a második találatát a hosszabbítás 41. másodpercében szerezte a 4−3-ra megnyert ütközeten.

Június végén tartották az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) amatőr újonckiválasztóját, a draftot. Habár az amerikai Jack Hughes és a finn Kaapo Kakko között szoros verseny volt, végül papírforma szerint előbbi kelt el első helyen, a New Jersey Devils csapott le rá. A finn tini a New York Rangershez került a második választás jogával.

Jack Hughes volt a New Jersey Devils nyerőembere a Boston ellen Forrás: jegkorongblog.hu
Jack Hughes volt a New Jersey Devils nyerőembere a Boston ellen Forrás: jegkorongblog.hu
Nem volt meglepő, hogy Hughes lett az 1/1-es: a támadó alapembere volt az év elején a junior-világbajnokságon ezüstéremig menetelő amerikai válogatottnak, amelyben négy gólt szerzett. Azért „csak” ennyit, mert sérülés miatt három mérkőzést is kihagyott. De nem csupán az utánpótláskorúak nemzeti együttesében volt hasznos tag, a felnőttek pozsonyi világbajnokságán is részt vett, és − habár találatot nem jegyzett − kiosztott hét gólpasszt. A 18 éves hokis tehát már New Jerseyben bontogatja szárnyait – nem is akárhogyan. Az NHL előszezonjának legutóbbi fordulójában az ördögök hosszabbításban verték a Boston Bruins alakulatát 4−3-ra. A meccs embere a duplázó Hughes volt, aki második találatát a hosszabbítás 41. másodpercében lőtte. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.