UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-09-18 09:00

Labdarúgás: az ETO nyerte az U19-es rangadót, drámai egyenlítés történt az U17-es Fradi–MTK derbin

A három kiemelt labdarúgó utánpótlás-bajnokság közül az U19-eseknél az elmúlt hétvégén rangadót nyert az ETO FC Győr a Haladás ellen. Az U17-es korosztályban már csak a Budapest Honvéd-MFA hibátlan, miután a Ferencváros ikszelt az MTK-val. Az U16-osoknál ismét győzött a listavezető Puskás Akadémia, de nyert a 2. helyen álló Honvéd is.

Az első osztályú U19-es labdarúgó-bajnokságban hat fordulón már túl vagyunk (bár egy meccset későbbre halasztottak), és ezen a héten két fordulót is rendeznek, tehát a csapatok eljutnak az első kör végéig, szombaton már az 1. forduló visszavágóit rendezik meg. Az erőviszonyok egyre inkább letisztulnak, főképp miután az ETO FC Győr a múlt szombati rangadón 3–1-re győzött az addig veretlen Illés Akadémia-Haladás vendégeként. A házigazdák szépítő gólját 0–3-nál Tóth Milán szerezte, aki nyolc találattal vezeti a bajnokság góllövőlistáját.  A győriek viszont a bajnokságot vezetik, öt ponttal megléptek a tabellán a szombathelyiektől – a vasiaknak azonban van egy elmaradt meccse a Honvéd ellen.

Az ETO FC Győr U19-es csapata rangadót nyert a Haladás ellen Fotó: eto.hu
Az ETO FC Győr U19-es csapata rangadót nyert a Haladás ellen Fotó: eto.hu
A 2. helyre az MTK-t idegenben 4–1-re legyőző, sorozatban a harmadik sikerét arató Ferencváros  jött fel. A Fradi első számú gólfelelőse, a góllövőlistán a 2. helyen álló szír Ammar Ramadan kétszer is betalált (egyszer 11-esből), így már hat gólnál jár az idényben. A korosztályban címvédő, de a nyáron kicserélődött MTK a 6. fordulóban a 4. vereségét szenvedte el, és a nyolccsapatos első osztályban négy ponttal a 7. helyen áll. A sereghajtó a hárompontos DVSC-DLA, amely legutóbb otthon, a Vasastól kapott négy gólt. A Puskás Akadémia és a Honvéd-MFA viszont megosztozott a pontokon. Az U17-es élvonalban négy forduló után már csak a korosztályban címvédőnek számító Budapest Honvéd-MFA áll hibátlan mérleggel. A kispestiek ugyanis az elmúlt hétvégén a második félidőben szerzett két góllal 2 –0-ra legyőzték a még nyeretlen ETO FC Győrt, miközben a forduló előtt még egyaránt százszázalékos Ferencváros, MTK páros egymás ellen 2–2-es döntetlent játszott. Pedig az MTK 63 perc elteltével már 2–0-ra vezetett, a kék-fehérek egy öngóllal szerezték meg a irányítást: a korábbi 28-szoros válogatott labdarúgó, Dragóner Attila U16-os válogatott fia, Áron talált saját csapata kapujába. A hazai pályán játszó Fradi 0–2-nél kezdett ébredni, a bosnyák-magyar Redzic Damir szépített a 73. percben, majd már a ráadás perceiben, a 94.-ben az öngól után javító Dragóner egyenlített, és mentett pontot a Fradinak. Az FTC négy forduló után így a 2. helyen áll 10 ponttal, de a 7 ponttal 4. MTK egy meccsel kevesebbet játszott. A három kiemelt korosztály leggólgazdagabb meccsét az U17-es bajnokságban a Vasas Kubala Akadémia és a Puskás Akadémia játszotta. A felcsútiak 1–0-s hátrányból fordítva győztek 5–3-ra, és 3. helyen állnak a tabellán, a PAFC-ban Győri Benjámin megszerezte az idénybeli 4. találatát, amivel a ferencvárosi Vogyicska Balázzsal együtt vezetik a góllövőlistát. Az U19-hez hasonlóan az U17-eseknél is a DVSC-DLA áll az utolsó helyen, három meccs után (a debreceniek MTK elleni bajnokiját elhalasztották) még pont nélkül, miután 2–0-ra a Haladástól is kikapott. Az U16-os bajnokságban az éllovas Puskás Akadémia a Vasas otthonában nyert 2–0-ra, és ezzel őrizte meg hibátlan mutatóját. Az ebben a korosztályban a tavasszal bajnokságot nyert Honvéd veretlen maradt Győrben, sőt 1–0-ra győzött is. A Ferencváros a legutóbbi két fordulóban mindegyik kiemelt utánpótlás-bajnokságban győzni tudott, ezúttal viszont az U17-es pontvadászatban elért döntetlen mellett U16-ban 1–0-ra kikapott az MTK-tól. Ebben a korosztályban nem a Loki a sereghajtó, ugyanis a DVSC-DLA idegenben 2–0-ra legyőzte a Haladást, így már csak a Vasasnak nincs pontja.

UTÁNPÓTLÁS-BAJNOKSÁGOK U19, 6. forduló DVSC-DLA–Vasas Kubala Akadémia 1–4 Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd-MFA 1–1 Illés Akadémia-Haladás–ETO FC Győr 1–3 MTK–Ferencváros 1–4 A bajnokság állása: 1. ETO 15 pont, 2. FTC 12 pont, 3. Illés Akadémia-Haladás 10 (5 meccs), 4. Vasas Kubala Akadémia 10, 5. PAFC 7, 6. Bp. Honvéd-MFA 5 (5 meccs), 7. MTK 4, DVSC-DLA 3 U17, 4. forduló Ferencváros– MTK 2–2 Illés Akadémia-Haladás–DVSC-DLA 2–0 ETO FC Győr–Bp. Honvéd-MFA 0–2 Vasas Kubala Akadémia–Puskás Akadémia FC 3–5 A bajnokság állása: 1. Bp. Honvéd-MFA 12, 2. FTC 10, 3. PAFC 9, 4. MTK 7 (3 meccs), 5. Illés Akadémia-Haladás 3, 6. VKLA 1, 7. ETO FC Győr 1, 8. DVSC-DLA 0 (3 meccs) U16, 4. forduló Ferencváros–MTK 0–1 Illés Akadémia-Haladás–DVSC-DLA 0–2 ETO FC Győr–Bp. Honvéd-MFA 0–1 Vasas Kubala Akadémia–Puskás Akadémia FC 0–2 A bajnokság állása: 1. PAFC 12, 2. Bp. Honvéd-MFA 10, 3. FTC 7, 4. MTK 6, (3 meccs), 5. DVSC-DLA 3 (3 meccs) 6. ETO FC Győr 3, 7. Illés Akadémia-Haladás 2, 8. VKLA 0

 További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.