- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Az oroszok 17 éves felnőtt-világbajnoki ezüstérmese, Andrej Minakov visszalépett az októberben induló nemzetközi úszóligától

Elképesztő éven van túl az orosz válogatott 17 éves úszózsenije, Andrej Minakov. A dél-koreai Kvangdzsuban rendezett felnőtt-világbajnokságon 100 m pillangón ezüst-, a vegyesváltóval pedig bronzérmet szerzett, s természetesen szállította az elsőségeket a kazanyi junior Eb-ről és a budapesti korosztályos vb-ről is.

Andrej Minakov kihagyja az ISL-sorozatot Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu [1]

Andrej Minakov kihagyja az ISL-sorozatot  •  Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu

Ezek után mi sem természetesebb, meghívást kapott az októberben induló új nemzetközi úszóliga, az ISL küzdelmeire is. Minakov az Energy Standard csapatában szerepelt volna, csakhogy – negyedik versenyzőként – vissza kellett mondania a szereplését, miután az úszók pénzt kapnak a szereplésért, neki pedig így elszállt volna a lehetősége az amerikai egyetemi ösztöndíjra (NCAA-program), mert azt csak amatőr státuszú sportolók kaphatják meg.

„Először is hálás vagyok a lehetőségért, nagy megtiszteltetés lett volna ebben a csapatban szerepelni – nyilatkozta Minakov a Swimming World Magazine-nak. – Azért kellett meghoznom ezt a döntés, mert az Egyesült Államokban szeretnék továbbtanulni. Mindig is mondtam, hogy az élet nem csak az úszásról szól. Remélem, a visszalépésem nem akadályozza a csapat sikerességét.”

A még jövőre is juniorkorú pillangóspecialista a 2020-as tokiói olimpia után kezdene valamelyik egyetemen, és kérőkből aligha lesz hiány, hiszen ki ne foglalkoztatna szívesen egy vb-ezüstérmes, hatszoros ifjúsági olimpiai bajnok sportolót. S akkor még ki tudja, mi történik a jövő nyáron Japánban?

Az Utanpoltassport.hu munkatársa a budapesti junior-világbajnokság alatt exkluzív interjút készített Andrej Minakovval, a beszélgetés ITT olvasható. [2]

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [3]a sportági aloldalunkon.