UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2019-09-21 15:20

Sportlövészet: a három juniorkorú kisöbű puskás lánynak véget ért a bolognai felnőtt Eb

A középmezőnyben végeztek, és nem elégedettek a magyar utánpótláskorú kisöbű puskás lányok, pedig a 3x40 lövéses összetett olimpiai versenyszámban is nekik dolgozik az idő. A fiatalok éretten és kissé csalódottan értékelték teljesítményüket, valamint a bolognai Európa-bajnokságot a Nemzeti Sportnak.

A középmezőnyben végeztek a magyarok a női kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett olimpiai versenyszámában. A legjobban a 19 éves Toma Dorina lőtt, aki 1167 körrel a 29. lett. A fekvő számban bronzérmes Bajos Gitta (17) 1162 egységgel a 38., míg az ugyancsak 1162 kört teljesítő Horváth Lea (17) a 40. helyen zárt.

„Az átlagot, amelyet elvártam magamtól, meglőttem, és örülök, hogy a versenyen jobban ment, mint az edzéseken – értékelt a Nemzeti Sportnak Toma Dorina, a női kisöbű sportpuska 29. helyezettje. – Kettős érzésekkel zárom az Európa-bajnokságot. Noha nemigen érdemes két versenyt összehasonlítani, az eredményemmel a juniorok mezőnyében elsőként jutottam volna a döntőbe, és így egy utánpótlás csapat Eb-arany is elúszott. Másfelől az, hogy a felnőttek között indultunk, hosszú távú befektetés, amelynek remélhetően meglesz az eredménye.” 
A 17 éves Bajos Gitta bronzéremmel térhet haza Bolognából Forrás: Magyar Sportlövők Szövetsége
A 17 éves Bajos Gitta bronzéremmel térhet haza Bolognából Forrás: Magyar Sportlövők Szövetsége
„Egyik testhelyzetből sem lőttem igazán jól, de végzetesen rosszul sem. A kiszámíthatatlanul fújó szélben végül is rendben van ez az eredmény. A felnőttmezőny teljesen más, mi juniorkorú versenyzőként indultunk az Európa-bajnokságon. A tapasztalatok mellett fekvőben egy bronzérmet is sikerült nyernem, aminek továbbra is nagyon örülök, bár így a verseny végére kicsit már feledésbe merült” – mondta a verseny után Bajos Gitta. „Elképesztően teljesítettek a legjobbak. Azáltal, hogy távol voltam az eredményüktől, és nem egy-két körön múlott a jobb helyezés, némiképp nyugodtabb vagyok, még akkor is, ha rosszul lőttem. Rettentően izgultam az elején, de miután a 16. lövés után kijöttem a lőállásból, megnyugodva mentem vissza. Sajnálom, hogy ellőttem az első tizenötöt. Csalódottságot leginkább azért érzek, mert jó formában érkeztem, jól lőttem az versenyt megelőző edzéseken. Annak viszont vagyon örültem, hogy a testvérem eljött megnézni a versenyemet” – tekintett vissza a 40. helyezett Horváth Lea. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági alodalunkon.