UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-09-22 14:07

Tenisz: a két búcsúzó juniort, Makk Pétert és Nagy Adriennt koronázták meg a felnőtt ob-n

A juniorkorosztály két legjobbja, Makk Péter és Nagy Adrienn is különleges győzelmet aratott a Nemzeti Edzésközpontban rendezett felnőtt országos teniszbajnokságon, miközben párosban is a fiatalok diadalmaskodtak.

A szeptember elején rendezett junior US Openen az utolsó korosztályos versenyét is lejátszotta az idén egyaránt remeklő, két 18 éves teniszező, Makk Péter és Nagy Adrienn. Makk egyesben a legjobb tizenhatig, Nagy pedig párosban a japán Kavagucsi oldalán egészen az elődöntőig menetelt.

Makk Péter harminc év után az első juniorkorú győztes Fotó: Zádor Péter/MTSZ
Makk Péter harminc év után az első juniorkorú győztes Fotó: Zádor Péter/MTSZ
A szép búcsúra pedig fényes kezdet volt a válasz. A héten rendezett felnőtt országos bajnokágon ugyanis mindketten újra emlékezetes alakítottak. Makk Noszály Sándor 1989-es győzelme óta az első juniorkorú játékos, aki férfi egyesben magyar bajnoki címet ünnepelhetett. A döntőben éppen az egyébként mindössze 19 éves Marozsán Fábiánt verte meg, akitől a fedett pályás ob fináléjába vereséget szenvedett. Ezúttal azonban Makk irányította a mérkőzést, és magabiztosan 6:4, 6:4-re diadalmaskodott.

FELNŐTT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST Férfi egyes, döntő Makk Péter–Marozsán Fábián 6:4, 6:4

Nagy Adrienn édesanyja nyomdokaiba lépett a sikerével Forrás: MTSZ
Nagy Adrienn édesanyja nyomdokaiba lépett a sikerével Forrás: MTSZ
Nagy Adriennek viszont nem volt ismeretlen a diadal íze a felnőttbajnokságon, hiszen párosban korábban már kétszer is felért a csúcsra. Egyesben viszont még nem győzött, mostanáig… A döntőben a 17 éves Kovács Zitával találta szembe magát, és esélyt sem adott neki. Nagyon meggyőző 6:1, 6:1-es sikerével édesanyja, Csurgó Virág nyomdokaiba lépett, aki háromszor is nyert egyesben magyar bajnokságot (1987, 1989, 1990). Egyébként párosban is remekeltek a még utánpótláskorú fiatalok: Vörös Máté (18) és Kéki Márk (18) kettőse, valamint Gécsek Fanni (17) Bukta Ágnessel alkotott duója sem talált legyőzőre.

Női egyes, döntő Nagy Adrienn–Kovács Zita 6:1, 6:1

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.