UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-09-23 19:07

Kézilabda: berúgta az ajtót a fiatalokra építő DVSC a női NB I-ben

Kiválóan kezdte a 2019/20-as évadot a Debreceni VSC a női kézilabda NB I-ben. A remekül bemutatkozó új szerzemény, a 19 éves Vámos Petra mellett fiatalok sora kap lehetőséget a hajdúsági együttesben.

A tabellán és a vesztett pontok tekintetében is a második helyen áll a női kézilabda NB I-ben a DVSC alakulata. A hajdúságiak a csapat élére decemberben kinevezett régi-új szakember, Köstner Vilmos vezérletével pazarul kezdték a mostani évadot: már négyszer is győztek, na meg emlékezetes mérkőzésen pontot raboltak az FTC otthonából, a Népligetből.

Vámos Petra (pirosban) gyorsban beilleszkedett a Debrecenbe Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport
Vámos Petra (pirosban) gyorsban beilleszkedett a Debrecenbe Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport
Méghozzá korosztályos válogatott játékosokkal és saját nevelésű fiatalokkal. Persze, mindig jellemző volt a debreceniekre ez az irányvonal, de amióta a rutinos tréner visszatért, a korábbinál is nagyobb szerep hárul az utánpótláskorúakra. Gyorsan és remekül beilleszkedett az együttesbe a juniorválogatott csapatkapitánya, az átlövőként és irányítóként is bevethető Vámos Petra. A 19 éves, a NEKÁ-tól érkezett játékos szerdán hét góljával kulcsszerepet játszott a Békéscsaba legyőzésében, de négy találatával alaposan kivette a részét az FTC elleni döntetlenből is. A Győrben junior Eb-aranyérmet nyert társaságból akadnak még fiatalok a DVSC-ben: a jobbszélső Arany Rebeka és a kapus Szabó Dóra is ott volt az Audi Arénában, amikor Golovin Vlagyimir tanítványai a kontinens csúcsára értek. Ahogyan a mostani keretből szintén a juniorkorosztályt erősíti Borgyos Panna, Petrus Mirtill, Poczetnyik Luca és Vámosi Panna is. S akkor még a tavaly junior-világbajnoki címet nyert, ma már felnőtt-válogatott, 20 esztendős Tóvizi Petrát meg sem említettük… Vagyis kijelenthető, hogy a DVSC is erősíti azon klubok sorát, amelyek fiatal magyar játékosokra építve veszik fel a harcot a világ legerősebb bajnokságában. A szintén az Utanpotlassport.hu szerkesztősége által készített Jövünk!-magazin idén tavasszal a DVSC csapatát látogatta meg. Íme, hogyan vélekedtek akkor az együttesről: További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.