UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-09-23 21:28

Labdarúgás: Zsóri Dánielé a Puskás-díj!

A Mol Fehérvár 18 éves támadója, Zsóri Dániel első magyarként elnyerte a Puskás Ferencről elnevezett, az év góljáért járó díjat. A Debrecen színeiben a Ferencváros elleni ollózós találatával Lionel Messit és Juan Fernando Quinterot előzte meg.

A tíz éve alapított Puskás Ferenc-díj történetében nem volt még rá példa, hogy magyar játékos kerüljön a tíz legszebb gólt szerző futballisták listájára. Nos, a Mol Fehérvár FC 18 éves labdarúgója, Zsóri Dániel még tavasszal a Debrecen színeiben a Ferencvárosnak lőtt gólját a szurkolók a legjobb háromba repítették, vagyis részt vehetett a milánói Scalában rendezett FIFA-gálán.

Zsóri Dániel (18) Fradi elleni ollózása Puskás-díjat ért Forrás: dvsc.hu
Zsóri Dániel (18) Fradi elleni ollózása Puskás-díjat ért Forrás: dvsc.hu
Nos, nemcsak ott volt Milánóban, hanem el is nyerte a rangos egyéni címet. A színpadon aztán magyarul köszönte meg mindenkinek, akinek szerep jutott az örökké emlékezetes gól megszületésében. „Óriási megtiszteltetés, hogy első magyarként nyerhettem meg a hazánk legjobb futballistájáról, Puskás Ferencről elnevezett díjat. Köszönöm a családomnak, a csapattársaimnak és az edzőimnek, nélkülük biztosan nem sikerült volna. Még csak az utam elején járok, tovább kell dolgoznom azért, hogy teljesüljenek álmaim". A díjat korábban olyan játékosok kapták meg, mint Zlatan Ibrahimovic, Neymar, Cristiano Ronaldo vagy a tavalyi győztes Mohamed Salah. A fiatal magyar tehát nem akármilyen névsorba iratkozott fel.

A PUSKÁS-DÍJ EDDIGI NYERTESEI 2009: Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United) – FC Porto-Manchester United, Bajnokok Ligája-negyeddöntő 2010: Hamit Altintop (török, Bayern München) – Kazahsztán-Törökország, Európa-bajnoki selejtező 2011: Neymar (brazil, Santos) – Santos-Flamengo, brazil bajnoki mérkőzés 2012: Miroslav Stoch (szlovák, Fenerbahce) – Fenerbahce-Genclerbirligi, török bajnoki mérkőzés 2013: Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris Saint-Germain) – Svédország-Anglia, barátságos mérkőzés 2014: James Rodríguez (kolumbiai, AS Monaco) – Kolumbia-Uruguay, világbajnoki nyolcaddöntő 2015: Wendell Lira (brazil, Goianesia) – Atlético-GO – Goianesia, brazil Goiás állami bajnokság 2016: Mohd Faiz Subri (malajziai, Penang) – Penang-Pahang, malajziai bajnoki mérkőzés 2017: Olivier Giroud (francia, Arsenal) – Arsenal-Crystal Palace, angol bajnoki mérkőzés 2018: Mohamed Szalah (egyiptomi, FC Liverpool) – Liverpool-Everton, angol bajnoki mérkőzés

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági alodalunkon.