UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-09-23 13:02

Ma este eldől, a 18 éves Zsóri Dániel megkapja-e a Puskás-díjat

Ma este fél kilenctől a milánói Scalában rendezik meg a 2019-es FIFA-gálát, ahol az év legszebb góljának járó Puskás-díját is átadják. A jelöltek között először szerepel magyar futballista, ráadásul a 18 éves Zsóri Dániel jó eséllyel pályázik a kitüntetésre.

A tíz éve alapított Puskás Ferenc-díj történetében nem volt még arra példa, hogy magyar játékos kerüljön a tíz legszebb gólt szerző futballisták listájára. Nos, a Mol Fehérvár FC 18 éves labdarúgója, Zsóri Dániel még tavasszal a Debrecen színeiben a Ferencvárosnak lőtt gólja a legszebb háromba is bekerült.

Zsóri Dánielt immár Lionel Messivel emlegetik egy lapon Forrás: dvsc.hu
Zsóri Dánielt immár Lionel Messivel emlegetik egy lapon Forrás: dvsc.hu
A győztest hétfő este a milánói Scalában rendezett FIFA-gálán nevezik meg. A Zsórié mellett Lionel Messi és Juan Fernando Quintero találata viheti el a díjat, melyet igen neves szakmai zsűri ítél oda, soraiban Ronaldóval, Michael Owennel és Miroslav Kloséval. „Tudtam aludni, de most már nagyon várom az esti gálát, izgatott vagyok. Elképesztően nagy élmény, hogy ott lehetek, és az is, hogy első magyarként lehetek jelölt a legnagyobb magyar futballistáról elnevezett díjra. Ha megnyerném, hab lenne a tortán”  – mondta Zsóri utazás előtt a Nemzeti Sportnak. A díjat korábban olyan játékosok kapták meg, mint Zlatan Ibrahimovic, Neymar, Cristiano Ronaldo vagy a tavalyi győztes Mohamed Salah. A fiatal magyar tehát nem akármilyen névsorhoz csatlakozhat hétfő este. A Puskás-díjra jelölt gól: További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.