UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-09-24 15:18

Tenisz: Udvardy Luca indulhat a Race to Masters nyolcas döntőjében Olaszországban

Az idén is megrendezik az olaszországi Reggio Calabriában a Race to Masters nyolcas fináléját, amelyen a magyar teniszt Udvardy Luca képviseli az U14-esek között. A viadal presztízséről sokat elmond, hogy az 1996-os fennállása óta olyan klasszisoknak sikerült győzelmet aratniuk, mint Rafael Nadal, Kim Clijsters vagy Alexander Zverev.

Az U14-es hazai ranglista harmadik helyén álló teniszező, Udvardy Luca indulhat az október 4-én kezdődő U14-es Masters nyolcas döntőjében az olaszországi Reggio Calabriában.

Udvardy Luca ott lesz a Race to Masters nyolcas döntőjében Forrás: huntennis.hu
Udvardy Luca ott lesz a Race to Masters nyolcas döntőjében Forrás: huntennis.hu
Nem véletlen, hogy a Kiskút TC játékosa képviselheti a színeinket a megméretésen, ugyanis a szezon elején − elképesztő teljesítményt nyújtva − az európai Race to Masters ranglista 13. helyéig küzdötte magát. Ehhez kellett az is, hogy alig két hónap alatt hét nemzetközi tornán jusson el legalább az elődöntőig. Luca először Tel Avivban lett ezüstérmes, majd megnyerte a jeruzsálemi Morris Goldsmith-emlékversenyt. Azt követően kétszer lépett pályára Portugáliában: előbb a Lawn Tennis Club viadalán volt finalista, később a Tace nemzetközi bajnokságon jutott a négy közé. Jöhetett a máltai San Mitchell nemzetközi torna, amelyen ezüstérmet szerzett. A magyar nyílt bajnokság elődöntője után Bosznia-Hercegovinába vezetett az útja, ahol a Goran Tanovic-emlékversenyen aratott diadalt. Az olaszországi Masters-döntőn jó erőt képviselő riválisokkal kell farkasszemet néznie  a ranglistavezető ukrán Baranovszka, a harmadik horvát Marchinko, az ötödik ukrán Jeszipcsuk és a nyolcadik helyezett szlovák Daubnerová is komoly veszélyt jelenthet. A tornát olyan játékosok is megnyerték korábban, mint Rafael Nadal, Kim Clijsters vagy Alexander Zverev, de magyar győztesből is akadt néhány: Gálfi Dalma 2012-ben, Valkusz Máté 2013-ban és 2014-ben, Zsiga Máté pedig 2008-ban győzedelmeskedett. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.