UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2019-09-26 13:21

Judo: Kriza Anna révén újabb leányversenyzőnk éremszerző a kazahsztáni ifjúsági vb-n

Kriza Anna szerezte a magyar (leány)küldöttség második érmét az Almatiban zajló ifjúsági világbajnokságon. Az MVSC dzsúdósa remekelt a csütörtöki versenynap 48 kilogrammos súlycsoportjában, egy mérkőzést leszámítva az összeset megnyerte; a bronzcsatában magabiztos sikert aratott brazil vetélytársa ellen.

Nagyszerű teljesítménnyel koronázta meg szezonját az MVSC 16 esztendős dzsúdósa, a 48 kilogrammos súlycsoportban versenyző Kriza Anna. A miskolci lány korábban két Európa–kupa-versenyen is dobogóra állhatott az ifjúságiak között az idén, de a kazahsztáni világbajnokságon elért bronzérmét ő is biztosan magasabb polcra helyezi.

Kriza Anna bronzérmes a kazahsztáni ifjúsági vb-n Forrás: MOB/Szalmás Péter
Kriza Anna bronzérmes a kazahsztáni ifjúsági vb-n Forrás: MOB/Szalmás Péter
Korábban Bejczi Zsuzsanna, az ifi leányválogatott vezetőedzője is úgy fogalmazott honlapunknak, hogy Annának minden esélye megva a dobogón végezni, és a 16 esztendős lány hozta is a várakozásokat. Első mérkőzését wazarival nyerte meg az indiai Talabi Devi Thangjam ellen, majd a következő körben az azeri Aruzhan Yerezhepovát már ipponnal múlta felül. A negyeddöntőben aztán elszenvedte egyetlen vereségét: a végül ezüstérmes horvát Ana Viktorija Puljizzal sokáig csatázott, de nem jött ki jól belőle, hiszen ezúttal ő kapott ippont, így a vigaszágra került. Rövidke szusszanást követően újabb erővel vágott bele a vigaszágas küzdelmekbe. Előbb a portugál Raquel Britót, majd a brazil Alexia Nascimentót is megverte, amivel magabiztosan szerezte meg a bronzérmet. A fiúk 66 kilogrammos súlycsoportjában Szegedi Dániel és Szabó Áron is vereséget szenvedett első mérkőzésén, vagyis kijelenthető: eddig inkább a lányok örvendeztették meg a magyar szurkolókat. További korosztályos hírek JUDOBAN a sportági aloldalunkon.