UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-09-26 14:48

Kézilabda: éltek a lehetőséggel, bevették Moszkvát a veszprémi fiatalok

Bravúros, háromgólos sikerrel (26–23) mutatkozott be a SEHA Ligában a Telekom Veszprém U21-es együttese. Az első csapat helyettesítéséről és a fiatalok sikeréről a klub utánpótlás-igazgatójával, Gulyás Péterrel beszélgettünk.

Kedden kissé szokatlan felállásban lépett pályára a SEHA Ligában a Telekom Veszprém együttese. A bakonyiak ezúttal nem a világsztárok sorával, hanem az U21-es csapattal álltak ki Oroszországban, a Szpartak Moszkva vendégeként. Gulyás Péter, a veszprémiek utánpótlás-igazgatója még a találkozó előtt úgy fogalmazott, hogy a fiatalok a jövőjükért játszhatnak. S a kapus Székely Mártonnal és a szlovén balátlövővel, Borut Mackovsekkel kiegészült csikócsapat nem is okozott csalódást: a fordulatos összecsapáson felvette a kesztyűt az NB I/B-ben és ifjúsági bajnokságban edződő „kis Veszprém”, s végül 26–23-ra legyűrte az ilyen összeállításban esélyesebb orosz riválist. A legeredményesebb a 17 éves Zoran Ilics volt hét találattal.

A Telekom Veszprém U21-es csapata nagy győzelmet aratott Moszkvában Forrás: Veszprém Handball Team
A Telekom Veszprém U21-es csapata nagy győzelmet aratott Moszkvában Forrás: Veszprém Handball Team
„A játékosok nagyon izgultak, kellett néhány perc, amíg felvették a ritmust – kezdte a találkozó értékelését a csapatot a nyáron visszavonult Momir Iliccsel közösen irányító Gulyás. – Utána felfogták, hogy ez is ugyanolyan mérkőzés, mint a többi, jól játszottak, amiért büszkék lehetünk rájuk.” A korábbi válogatott jobbszélső az ellenfél kapcsán megjegyezte, sok sérültjük volt, nem a teljes kerettel játszottak, ráadásul ők is bajnoki versenyfutásban vannak, ugyanakkor így is jó csapatot győztek le. „Azért túlértékelni sem szabad ezt a sikert. Csupán egy mérkőzést nyertünk, ilyesmiből nem lehet hosszútávú következtetéseket levonni. Rutinszerzés szempontjából mindenesetre biztosan hasznos hatvan perc volt, a fiúk sokat tanulhattak ezen az összecsapáson.” A mostani évad kezdetén újabb nagyágyú csatlakozott a Veszprém utánpótlásrészlegének már eddig is igen veretes szakmai stábjához. A szerb Momir Ilics személyében újabb példakép került a fiatal csapat élére. „Azt a húszéves fantasztikus pályafutást, ami Momir mögött van, nem kell külön ragozni, már önmagában emiatt nagy segítség lehet a gyerekeknek. És ő is nagy elánnal vetette be magát a munkába, rendkívül motivált, és a nap huszonnégy órájában a munkájának él. Vagyis mindenki csak profitálhat abból, hogy a veszprémi utánpótlásban dolgozik.” A sikeres SEHA Liga-belépő után természetesen adódik a kérdés, hogy kap-e még lehetőséget a sorozatban az U21-es együttes. „Ez kizárólag a felnőttcsapat döntésén, illetve programján múlik.  A srácok most bizonyították, hogy alkalomadtán helyettesíthetik a nagyokat. Majd kiderül, mikor jön a következő lehetőség, de addig is néhány fiatal biztosan helyet kap majd a meccskeretben.”

SEHA LIGA, 3. FORDULÓ Szpartak Moszkva (orosz)–Telekom Veszprém 23–26 (14–14) Telekom Veszprém: Székely (kapus), Hornyák 2 (1), Ilics 7, Szuharev 2, Melnyicsuk 1, Bodor 3, Szrnka, Mackovsek 6, Szűcs 3, Sisa 2

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.