UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-09-28 19:44

Asztalitenisz: csapattagként menetelt a legtovább Dari Helga a szerbiai nemzetközi bajnokságon

Csapatban szerzett bronzéremmel koronázta meg hetét a 17 éves Dari Helga az ifjúságiak és serdülők számára rendezett nagybecskereki ITTF-tornán.

A szerbiai Nagybecskereken rendeztek rangos nemzetközi versenyt az ifjúsági és serdülőkorú asztaliteniszezők számára. A mieink közül egyedül az ifi Dari Helga mérette meg magát: a nagykárolyi pingpongos egyéniben, párosban és csapatban is asztal mögé állt.

Dari Helga csapatban lett bronzérmes a szerbiai ITTF-tornán Forrás: MOASZ
Dari Helga csapatban lett bronzérmes a szerbiai ITTF-tornán Forrás: MOASZ
Egyesben hetedikként emelték ki, így nem kellett selejtezőt játszania. Erőnyerőként még a főtábla első körében sem kellett asztalhoz állnia, csak a legjobb 32 között mutatkozott be, a kazah Szarvinoz Mirkadirova elleni 4:1-es győzelemmel. A nyolcaddöntőben az ukrán Uliana Dronova elleni meccse is ilyen eredménnyel zárult, csak itt sajnos ő volt a (vereséget) szenvedő fél. Párosban a francia Clémence Chevallier társaként nevezett, és szintén egy-egy győzelem és vereség volt a mérlege. Előbb magabiztosan, három játszmában verték a szerb Kozarski, Sladecek duót, majd a brazil Takahashi, Watanabe páros már túl nagy falatnak bizonyult, így itt is a legjobb 16 között esett ki a magyar, francia duó. Az ifjúsági lányok csapatversenyében azonban a román Irina Russzal és a bolgár Kalina Hrisztovával sokkal eredményesebben menetelt. A csoportjukban előbb 3:0-ra megverték az oroszok harmadik számú csapatát, majd 3:2-re nyertek egy szerb, amerikai vegyes csapat ellen. Dari a három mérkőzéséből kettőt nyert meg a csoportkörben. Az elődöntőben a kettes számú orosz együttessel találkoztak, amely ellen egyikük sem tudott meccset nyerni. Az orosz lányok egyébként kisajátították maguknak az első helyet mindhárom ifjúsági versenyszámban. De ami a lényeg, a magyar, román, bolgár trió felállhatott a dobogó legalsó fokára.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, NAGYBECSKEREK (SZERBIA) Ifjúsági leány egyes A 16 közé jutásért Dari Helga–Mirkadirova (kazah) 4:1 Nyolcaddöntő Dari Helga–Dronova (ukrán) 1:4 Ifjúsági leány páros A 16 közé jutásért Dari, Chevallier (magyar, francia)–Kozarszki, Szladecsek (szerb) 3:0 Nyolcaddöntő Dari, Chevallier–Takahashi, Watanabe (brazil) 2:3 Ifjúsági leány csapatverseny 1. csoport Magyar, bolgár, román vegyescsapat–Oroszország C 3:0 Dari–Dmitrienko 3:1 Rus–Korzsunova 3:1 Hrisztova–Hurcilava 3:0 Magyar, bolgár, román vegyes csapat–Szerb, amerikai vegyes csapat 3:2 Rus–Wang 0:3 Dari–Bezeg 3:1 Hrisztova–Tominjak 3:0 Dari–Wang 2:3 Rus–Bezeg 3:1 Elődöntő Magyar, bolgár, román vegyes csapat–Oroszország B 0:3 Rus–Tencer 0:3 Dari–Szlautinya 1:3 Hrisztova–Voronyina 1:3

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.