UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-09-29 20:24

Kézilabda: a felnőttválogatottba behívott Tóth Péter (18) saját véleménye szerint óriási lehetőséget kapott

Egy utánpótláskorú játékos is meghívót kapott a felnőtt férfi kézilabda-válogatott hétfőn kezdődő összetartására. A 18 éves Tóth Péter az edzőtábor előtt a neka.hu-nak nyilatkozott.

Hétfőn kezdődik a felnőtt férfi kézilabda-válogatott budaörsi edzőtábora, amelyen debütál a nyáron kinevezett szövetségi kapitány, Gulyás István. A szakvezető a napokban honlapunknak elmondta, a serdülőktől egészen a felnőttekig egységes koncepciót szeretne a férfiszakágban, ezzel is megkönnyítené az átmenetet az egyes nemzeti együttesek között.

Tóth Péter a junior- után a felnőttválogatottban is kipróbálhatja magát Forrás: MKSZ
Tóth Péter a junior- után a felnőttválogatottban is kipróbálhatja magát Forrás: MKSZ
Mindjárt az első keretben helyet kapott számos fiatal, köztük egy utánpótláskorú játékos. A NEKA 18 éves jobbszélsője, Tóth Péter a nyári U21-es vb-n a juniorválogatott egyik legjobbja volt, de arra mégsem gondolt, hogy már most lehetőséget kaphat a felnőttek között is. „Egyáltalán nem számítottam erre, és nagyon meglepődtem – mondta Tóth a neka.hu-nak. – Amikor a technikai vezetőnk elkérte a telefonszámomat azzal, hogy valaki beszélni szeretne velem, még akkor sem sejtettem semmit. Aztán három perc múlva már csörgött is a telefonom, s kiderült: a kétnapos összetartásra nekem is mennem kell.” Az NB I/B-ben edződő fiatal természetesen megtiszteltetésnek veszi a lehetőséget, amit először alig akart elhinni. „Először nem tudtam hova tenni, azt hittem csak valami vicc, aznap este nem is igazán fogtam fel, ezért elég rosszul is aludtam. Igazából csak másnap realizálódott bennem, hogy mi is ez az egész. Most eléggé izgulok, mivel olyan kézilabdázókkal fogok edzeni, akik sok embernek példaképek és a legmagasabb szinten űzik a sportot.” A Balatonbogláron edződő fiatal tudja, nagy lehetőséget kapott, amivel mindenképpen élni szeretne. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.