UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-09-30 21:00

Asztalitenisz: hét aranyérmet vittek haza a magyarok a korosztályos Duna-kupáról

Magyarország, Szlovákia és Ausztria fiatal pingpongosai mérték össze erejüket a Duna-kupa elnevezésű utánpótlásversenyen; a mieink remekeltek, elvégre összesen 7 kategóriában győzedelmeskedtek, a prímet pedig Molnár Kendra és Huzsvár Erik vitte: ők dupláztak.

Lassan nem telik el hétvége rangos nemzetközi utánpótlásverseny nélkül, nincs ez másképp az asztaliteniszezőknél sem, akik a mögöttünk hagyott munkaszüneti napokon a Duna-kupán vetélkedtek. Egészen pontosan a magyar, a szlovák és az osztrák korosztályos pingpongosok részvételével folyt a küzdelem.

Hét aranyérmet hoztak haza az utánpótláskorú pingpongosok a Duna-kupán Forrás: MOATSZ
Hét aranyérmet hoztak haza az utánpótláskorú pingpongosok a Duna-kupán Forrás: MOATSZ
Ami pedig a magyar sikereket illeti, nos semmi okunk nem lehet a panaszra, elvégre a mieink hét aranyéremmel örvendeztették meg az értük szorítókat, mindezt 12 lehetséges versenyszámból, vagyis könnyen belátható, hogy a három nemzet közül a piros-fehér-zöld képviselői nyújtották a legjobb teljesítményt. A magyar utánpótláskorú fiatalok közül a legeredményesebbnek újonc kategóriában induló Molnár Kendra, valamint az ezúttal az ifik közt versenyző Huzsvár Erik bizonyult: mindketten egyaránt két-két aranyérmet nyertek (egyesben és csapatban). Rajtuk kívül Szántosi Dávid győzedelmeskedett serdülőben, illetve ne feledkezzünk meg az „aranyos"csapatainkról sem: az ifjúsági egységek (Huzsvár Erik, Ócsai Máté és Drabant Anita, Czeglédi Szilvia) mellett az újonc kategóriában sem találtak legyőzőre a mieink (Cseri Ádám, Varga Botond és Molnár Kendra, Tanács Nóra). További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.