UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-10-01 13:35

Atlétika: juniorvilágcsúccsal szerzett ezüstérmet a dohai felnőtt-világbajnokságon a tizennyolc éves Jaroszlava Mahucsih

Tizennyolc évesen szerzett felnőtt-világbajnoki ezüstérmet Dohában az ukránok junior Európa-bajnok magasugrója, Jaroszlava Mahucsih − az elért 204 centiméteres magasság egyben juniorvilágcsúcs is.

Jaroszlava Maucsih a dohai felnőtt-világbajnokságon
Jaroszlava Maucsih a dohai felnőtt-világbajnokságon
Juniorvilágcsúccsal született felnőtt-világbajnoki ezüstérem a dohai atlétika-vb női magasugró számában; az ukránok 18 éves junior Európa-bajnok sportolója, Jaroszlava Mahucsih 204 centiméterrel a dobogó második fokára állhatott. Pedig az aranymedálra is jó esélye volt: ugyanazt a magasságot érte el, mint a címvédő, semleges zászló alatt versenyző Marija Laszickene. Mahucsih egyébként 184 cm-en kezdte a dohai versenyt, és rögtön a következő magasságon (189 cm) rontott egyet. A 193 cm nem okozott különösebb gondot, viszont újabb hiba következett 196 cm-en. A 198 cm elsőre megvolt, a női magasugrásban „bűvösnek” nevezett két méter viszont „csak” harmadikra sikerült. Ez utóbbi forgatókönyv alakult a folytatásban is: a 202 cm-t elsőre, a 204 cm-t harmadikra abszolválta, miközben Laszickene egyszer sem verte le a lécet eddig a pontig. Marija próbálkozott a 208 centivel, de az már túl nagy falatnak bizonyult. Jaroszlava pedig megelégedett az ezüstéremmel és a junior-világcsúccsal, nem ugrott 206 centire.
HELYEZÉS NÉV ORSZÁG EREDMÉNY
1. Marija Laszickene ANASemleges zászló 2.04
2. Jaroszlava Mahucsih UKRUkrajna 2.04
3. Vashti Cunningham USAEgyesült Államok 2.00
4. Julija Levcsenko UKRUkrajna 2.00
További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.