- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Tollaslabda: a magyarok legjobb esetben a 23. helyen zárhatják a kazanyi ifi-vb csapatversenyét

Sándorházi Vivienék már csak a 23. helyért vannak versenyben csapatban Forrás: badminton europe [1]

Sándorházi Vivienék már csak a 23. helyért vannak versenyben csapatban  •  Forrás: badminton europe

Felemás a magyar válogatott szereplése a kazanyi ifjúsági tollaslabdázók világbajnokságának csapatversenyében. Persze, meg kell jegyezni, nem volt egyszerű dolga Mátyus Tibor tanítványainak, hiszen az A/2 jelű trióba kerültek, és a kazahok mellett a spanyolokkal mérkőztek. Az első párharcon érvényesült a papírforma, 5:0-ás sikert könyvelhettek el Sándorházi Vivienék, ám a spanyolok ellen nagy csatában alulmaradtak (2:3), így elillant a továbbjutás esélye a kieséses szakaszba.

A helyezésért ugyanakkor tovább kellett játszani: először az A/1-es csoport ezüstérmesével, a finnekkel találkoztak, és arattak magabiztos, 3:1-es győzelmet.

A 17−24. helyért kemény falat következett, az orosz alakulat. Sándorházi meccset nyert 0:1-nél, a folytatásban viszont nem sikerült több ütközetben diadalmaskodni (1:3).

A soron következő rivális az észt együttes volt csütörtökön, a forgatókönyv pedig tökéletesen megegyezett az oroszok elleni csatával: ifjúsági Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmesünk hozott egy meccset, ám ennél többre nem futotta csapatunknak (1:3).

A magyarok legközelebb pénteken lépnek pályára a 23. helyért Új-Zéland fiataljaival szemben.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, KAZANY
A magyar szereplők
Kiss Bene Benjamin, Nagy Sebestyén, Szita Gergely, Tóth Kristóf, Kiss Fanni Dóra, Mészáros Petra, Sándorházi Vivien

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.