UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-10-04 17:58

3x3-as kosárlabda: korán búcsúzott a világbajnokságtól az U23-as női válogatott

Nem sikerült továbbjutnia csoportjából a 3x3-as női U23-as válogatottnak a kínai világbajnokságon. A lányok bár remekül kezdték a tornát, a pénteken elszenvedett két vereség után nem folytatják a küzdelmeket.

A kínai 3x3-as női U23-as világbajnokság első napját két könnyed sikerrel indította a Süle Krisztina vezette női válogatott, de Svájc és Srí Lanka közel sem volt olyan erős, mint a két pénteki ellenfél, Kína és Hollandia – számol be a szövetség. A vezetőedző a világesemény előtt igen bizakodó volt.

hunb
hunb
„A hollandokat a helyszínen tudjuk feltérképezni. A kínai csapat ugyanazzal a kerettel indul, amellyel a nemrégiben, Budapesten véget ért World Urban Games-en láttuk őket. A cél természetesen az, hogy továbbjussunk a csoportból, akár az első helyen, és meglátjuk, melyik riválist kapjuk a folytatásban. A másik ágat kicsit gyengébbnek érzem, de ha eredményt akarunk elérni, akkor mindenkit meg kell tudni vernünk” − nyilatkozta a vezetőedző a wbasket.hu-nak. A négy győzelem azonban nem jött össze, a jó kezdés után két vereséget szenvedtek a lányok, ezzel a csoport harmadik helyén végeztek, és nem jutottak a legjobb nyolc közé. Kína ellen egy nagyon kevés pontot hozó meccsen 7–7-tel fordultak a felek az utolsó percre, addig-fej-fej mellett haladtak. Összegyűltek azonban a magyar faultok, így büntetőket dobhattak az ázsiaiak, és nyertek 10–7-re. A kínaiakat legyőző hollandok ellen is jól tartotta magát a Doktor Anna, Tóth Orsolya, Kováts Gabriella, Jáhni Zsófia összetételű válogatott, de gyakorlatilag az egész mérkőzésen az ellenfél vezetett, még ha csak pár ponttal is. Talán még az előző meccs fáradtsága lehetett a lábakban, így a végjátékot ezúttal nem bírták a magyar lányok, 19–12-es vereséggel búcsúztak a világbajnokságtól. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.