UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2019-10-04 20:39

Sportlövészet: mindkét magyar csapat pazarul kezdett az ifjúsági vegyes csapat Eb-n

A sportlövők Budapesten zajló ifjúsági vegyes csapat Európa-bajnokságán a magyar pisztolyos és puskás csapat is nagyszerűen kezdett. Mindkét együttes megnyerte első két mérkőzését, ezzel pedig nagy lépést tett a döntő felé.

Pénteken elkezdődött Budapesten a sportlövők első ízben rendezett 10 méteres ifjúsági Európa-bajnoksága. A Fehér úti nemzeti lőtéren 12 ország vegyes csapata mérkőzik meg pisztolyban és puskában. A nyitónapon remekül szerepeltek a magyarok. Puskában a lengyelekkel kezdett a Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta, Klenczner Márton, Török Ferenc és Hammerl Soma alkotta együttes, és nem sok sikerélményt adva ellenfelének 46–2-re nyert. Az olaszok elleni találkozó már szorosabbra sikerült, de a magyarok 26–22-re győztek.

huns
huns
A pisztolyosok között is bravúrosan lőttek a hazai fiatalok. A Fábián Sára, Komáromi Krisztina Panna, Jákó Miriam, Nagy Bálint, Klem Barnabás és Tóth Balázs összetételű csapat a cseheket 26–22-re, a litvánokat 34–14-re győzte le. Ezek után természetes, hogy elégedetten nyilatkozott Joó Éva utánpótlás igazgató. „Nagyon lehet bizakodni, és remélem, ez a kezdés a gyerekekre is motiválóan hat. Pisztolyban abszolút nem számítottunk ilyen eredményekre, mindenkit megleptek a gyerekek. Már megy is a matekozás, hogy mi lesz holnap, hogyan alakul az Eb. Ezután már valószínű, hogy a csoport első vagy második helyén végeznek. A puskás csapatunk igazán erős. A lengyelek azért összehoztak két pontot ellenünk. Az olasz meccs már kemény volt. Tudtuk is, hogy ők jobbak. Sokáig fej-fej mellett haladtunk, az ötödik sorozatban tudtunk náluk két ponttal többet csinálni. Úgyhogy jól állunk, és szerintem mindenki nagyon boldog. Az Európa-bajnokság rendben folyik, akadály nélkül mennek a meccsek. Mindenkinek tetszik a szervezés.” A pisztolyosok holnap a lengyelekkel, a puskások a finnekkel mérkőznek meg délelőtt. A csoportok első helyezettjei délután az aranyéremért, a másodikok a bronzért csapnak össze.  A magyarok teljesítménye mellett eddig kiváló az Európa-bajnokság hangulata is. „Régóta ismerjük egymást a csapattagokkal, barátok vagyunk, ez segít a jó szereplésben – mondja a 17 éves felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Bajos Gitta. – Az olaszok elleni meccs nem volt könnyű feladat. Az én párom apróságokkal, tizedekkel nyert, ezzel annyira el voltam foglalva, hogy fogalmam sem volt mit művelnek a többiek. Holnap eldől, hogy bronzért vagy aranyért lövünk, remélem az utóbbiért.” További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.