UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2019-10-05 20:54

Birkózás: vidéki fölény a kötöttfogású diák II-es diákolimpiai bajnokságon

160 gyermek szállt harcba a kötöttfogásúak diák II-es diákolimpiai bajnokságán Püspökladányban, hogy általános iskolájukat képviselve érjenek el minél jobb eredményeket. A 14 súlycsoportból 9 bajnoki cím vidékre került.

14 súlycsoportban avattak bajnokokat a 10-11 éves kötöttfogású birkózók között Forrás: Magyar Birkózó Szövetség
14 súlycsoportban avattak bajnokokat a 10-11 éves kötöttfogású birkózók között Forrás: Magyar Birkózó Szövetség
Szeptemberben országszerte területi diákolimpiai bajnokságokat rendeztek kötöttfogású birkózásban, ami több korosztályban is kvalifikáció volt a szombati „nagydöntőre". A diák II-es korosztályban kiírt 14 súlycsoportba összesen kétszázan szereztek részvételi jogot a területi bajnokságokról, közülük viszont csak százhatvanan álltak rajthoz a püspökladányi Gellér Sándor Városi Sportcsarnokban , a kötöttfogású országos döntőn. A 14 bajnoki címből 9 vidékre, 5 pedig a fővárosba került. A 10 és 11 éves birkózópalánták általános iskolájuk színeit képviselték a diákolimpiai bajnokságon, azonban a szövetség versenyrendszere az igazolt klubjukat jelenítteti meg az eredményekben. Ebből a szempontból az Egri VSE tanítványai nyerték a legtöbb aranyérmet, szám szerint hármat. Rajtuk kívül a Ferencváros, illetve a Csepeli BC fiataljai kettőt-kettőt, a Tatabányai SC, az Esztergomi BSE, a Dorogi NC, a Ceglédi VSE, a Zalaegerszegi BSE, a Győri AC, valamint a pesterzsébeti ESMTK birkózói pedig egy-egy bajnoki címet tudnak felmutatni. Első sorban persze nem a klubokon van a hangsúly, hanem a lelkes gyerekeken, akik közül 14-en ráléptek a győzelmi ösvényre. A részletes eredménylistát IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

DIÁK II-ES KÖTÖTTFOGÁSÚ DIÁKOLIMPIAI BAJNOKSÁG, PÜSPÖKLADÁNY Az egyes súlycsoportok bajnokai 23 kg: Joós Antal (Tatabányai SC) 26 kg: Szuromi László (Egri VSE) 29 kg: Kovács Keve (Egri VSE) 32 kg: Czuczor Ervin (Esztergomi BSE) 35 kg: Kazinczy Bálint (Egri VSE) 38 kg: Torda Regő (Dorogi NC) 42 kg: Toplak Zétény (FTC) 46 kg: Ungvári Tibor (Ceglédi VSE) 50 kg: Ruzsics Milán (Zalaegerszegi BSE) 54 kg: Kertész Dominik (ESMTK) 58 kg: Puska Zoltán (Győri AC) 63 kg: Helyes Erik (FTC) 69 kg: Kerepesi Ákos (Csepeli BC) + 69 kg: Juhász György (Csepeli BC)

További korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.