UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-10-06 12:00

Röplabda: a női Magyar-kupa főtáblájára jutott a kizárólag utánpótláskorú játékosokat foglalkoztató Gödöllői RC

Könnyedén megnyerte első tétmérkőzését a 2019/20-as szezonban a Gödöllői Röplabda Club csupa utánpótláskorú játékossal felálló felnőtt női csapata; a Delta RSE-Érd elleni háromszettes diadal után immár az NB I-ben is sikert sikerre halmoznának a korosztályos bajnokságokban (U21, U19) is pályára lépő lányok.

Korábban már beszámoltunk róla, miszerint a Gödöllői Röplabda Club vezetése egészen egyedülálló játékospolitikára váltott a 2019/20-as szezonra: a felnőtt női NB I-ben szereplő csapatában a rangidős – részben már edzőként is tevékenykedő – Horváth Réka is csupán 21 esztendős, tehát ez azt jelenti, hogy kizárólag utánpótláskorú játékosokkal vág neki az új idénynek.

A gödöllői lányok Magyar Kupa-sikerrel kezdték a szezont Forrás: Gödöllői RC
A gödöllői lányok Magyar Kupa-sikerrel kezdték a szezont Forrás: Gödöllői RC
A bajnokság sikeres megkezdése előtt azonban még váratott magára egy fontos feladat: a Delta RSE Érd elleni, idegenbeli Magyar Kupa selejtezőn harcolhatta ki a fiatalos együttes a főtáblára kerülést. Ezt maradéktalanul sikerült is elvégezni, elvégre könnyedén, három szettben nyert a gödöllői hölgykoszorú. Érdekesség, hogy a nyolc selejtezős párharcból hétszer 3:0-ás idegenbeli siker született, vagyis a Szabados István irányította tinicsapat csatlakozott a „trendhez". A sorozat következő fordulójában, azaz a nyolcaddöntőben az Extraligás MTK Budapestet vár a Magyar Kupa legfiatalabb átlagéletkorú társaságára, amely több szempontból is izgalmas párharcnak bizonyul. Először is mindkét csapatot az jellemzi, hogy tehetséges fiataloknak ad szerepet, a kék-fehérek úgy tartoznak a hazai röplabdázás élmezőnyébe, hogy idén sem foglalkoztatnak egyetlen légióst sem. Ráadásul a juniorválogatott Király Anna éppen a gödöllőiektől igazolt az MTK Budapest együttesébe. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.