UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-10-08 12:41

Jégkorong: Papp Kristófot az NHL-draft negyedik-hatodik körébe várják az amerikaiak

Az NHL Central Scouting, az amerikai profi hokiliga hírportálja közzétette szokásos őszi “draft-figyelőlistáját”, amelyben a 18 éves magyar válogatott jégkorongozóját, Papp Kristófot a játékosbörze negyedik-hatodik körébe várják.

A 18 éves jégkorongozónak, Papp Kristófnak jó esélye van arra, hogy bekerüljön az amerikai profi hokiliga (NHL) következő draftjára (játékosbörze) – írja a jégkorongblog.hu.

Papp Kristófot az NHL-draft negyedik-hatodik körébe várják az amerikaiak Forrás: Madison Capitols
Papp Kristófot az NHL-draft negyedik-hatodik körébe várják az amerikaiak Forrás: Madison Capitols
A lap az NHL Central Scouting, a világ legerősebb hokiligájának hírportálja őszi figyelőlistáján ott található Papp is, akit a draft negyedik-hatodik körébe várnak. Ez a pozíció a – relatíve – gyengébb játékosoké, de már ide kerülni is elképesztő eredmény. A listán körülbelül háromszáz játékos neve szerepel. „Most csak arra koncentrálok, hogy jól sikerüljön a következő év, erőnlétileg nagyon készülök a nyáron, hiszen egyre erősebb játékosokkal találkozom a jégen. Aztán pedig megyek egyetemre, és ugye lemegy az NHL-draft is, de igyekszem erre nem gondolni. Ha sikerül, akkor sikerül” – mondta Kristóf még augusztusban (a Magyarország–Egyesült Államok U18-as barátságos mérkőzés helyszínén, a Megyeri úti Jégcsarnokban) honlapunknak. Papp a Madison Capitols csatára, a világ egyik legerősebb juniorligájában, az USHL-ben játszik. Az előző szezonban 58 mérkőzésen 38 pontot szerzett. Kétségtelen, az idén is jó formában van: az első négy meccsén két gólt és három asszisztot jegyzett.  A 2018-as divízió I/B csoportos U20-as világbajnokság gólkirályi címét is megszerezte (öt mérkőzésen lőtt hat góljával) − figyelt fel rá az index.hu. A fiatal a tervek szerint 2020-tól a Michigan Egyetemen folytatja a tanulmányait és a sportot.