- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Labdarúgás: a veretlenül továbbjutó U19-es leányválogatott edzője úgy érzi, vannak még tartalékaik

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar U19-es leányválogatott kvalifikálja magát az Eb-selejtező elitkörébe, azzal, hogy a törökországi minitornán az első két meccsét megnyerte. Turtóczki Sándor szövetségi edző csapatára Törökország (2–0) és Koszovó (6–1) legyőzése után Dánia várt a csoportelsőségért folyó küzdelemben. Az utolsó játéknapjára maradt a legnehezebb rivális: a dánokat az első kalapból húzták a selejtező sorsolásán, ami azt jelenti, hogy a magyar csapatnál papíron erősebb válogatottról van szó.

U19esvalogatott_511x365_acf_cropped [1]Turtóczki Sándor 4–1–4–1-es hadrendben küldte pályára csapatát, elől Bódai Viktóriával, aki Koszovó ellen mesterhármast ért el – derül ki az mlsz.hu tudósításából.

A találkozó első félidejében egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni a dán válogatottnak, amely az előző mérkőzésein Koszovót 8–0-ra, míg Törökországot 6–0-ra győzte le. Szünetig látványos futballt játszva, helyzeteket is kialakított a magyar csapat. A második játékrészben aztán egyre inkább kiütközött a dánok fizikai fölénye, a mieink kezdtek elfáradni, de az igazán szervezett és egységes védelemnek – és néhányszor a szerencsének is – köszönhetően megőrizték a gól nélküli állást.

A végeredmény is maradt 0–0, így veretlenül zárt a 2. helyen a csoportban a magyar együttes.Ez a csoport második helyét jelenti. A dánok jobb gólkülönbségüknek (nekik 14–0, a mieinké 8–1) köszönhetően nyerték meg a csoportot. A 3. helyen szintén jobb gólkülönbségének köszönhetően a Koszovóval 1–1-et játszó Törökország végzett.

Az elitkör sorsolása novemberben lesz. Itt ismét négyfős csoportokat alakítanak ki, azonban már csak az első helyezett válogatottak, összesen hét csapat jut tovább a kontinensdöntőbe.

„A jó eredményekhez mindig kell valami extra, mi most igazi csapatként léptünk pályára és rengeteget dolgoztunk ezen a találkozón. Az összképet nézve megérdemelten szereztük meg ezt az egy pontot. Úgy érzem, vannak még tartalékai a csapatomnak, az elitkörig remélem még előrébb fogunk lépni. Ezt a lendületet és önbizalmat, amire most szert tettünk, ott kell majd kamatoztatnunk” – nyilatkozta a találkozó után Turtóczki Sándor az mlsz.hu-nak.

U19-es LEÁNY EB-SELEJTEZŐ
12. CSOPORT (TÖRÖKORSZÁG), 3. FORDULÓ
Magyarország–Dánia 0–0
Korábban
Magyarország–Törökország 2–0
Magyarország–Koszovó 6–1

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.