- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézilabda: tizennyolc évesen a legjobbak között

Óriási dolog, ha egy olyan csapatban, amely egyértelműen a világ élvonalába tartozik, és keretének jelentős részét nemzetközileg is elismert játékosok alkotják, egy fiatal magyar is bemutatkozhat. A makói születésű Csiki Csabának ez már 18 évesen sikerült a MOL Pick Szegedben, ráadásul első mérkőzésén nem is a saját posztján kellett helyt állnia.

Csiki Csaba 18 évesen debütált a Szegedben Fotó: pickhandball.hu [1]

Csiki Csaba 18 évesen debütált a Szegedben  •  Fotó: pickhandball.hu

„Hétfőn délelőtt hívtak telefonon, hogy kedden én is utazom a csapattal Orosházára. Éppen suliban voltam, ötödéves vagyok Makón. Amikor közölték velem a hírt, attól kezdve nem is tudtam az órákra figyelni, végig a nagy lehetőség járt a fejemben, amelyet nagyon köszönök Juan Carlos Pastor edzőnek” – írja le a fiatal játékos első reakcióit a klub honlapjának adott interjújában.

Csiki Csaba megjegyezte, nagyon izgult az összecsapást megelőzően, végül néhány percet kapott a pályán, de ez is óriási motivációt jelent neki. Hozzátette, nem volt számára ismeretlen a csapat, hiszen már többször is együtt edzett a kerettel, és ott volt a nyári edzőtáborban is.

Csiki Csaba pályafutása 2012-ben Makón indult, majd ismerősei javaslatára próbálta ki magát a szegedi klub felvételijén, így lett az egyesület játékosa. Jelenleg az ifi I. osztályban és az NB II-ben szerepel rendszeresen. Eredeti posztja balátlövő, most Orosházán viszont balszélsőként játszott.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.