UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-10-13 20:46

Labdarúgás: csak a brazilok állították meg a Puskás Akadémia U14-es csapatát a Danone-kupában

Fantasztikus három napon vannak túl a Puskás Akadémia U14-es együttesének fiataljai, ugyan a Danone Kupa fináléjában már nem bírtak a jóval erősebb brazilokkal, a világon bármiben második legjobbnak lenni elismerésre méltó.

Az elmúlt napokban Barcelonában bonyolították le a Danone Focikupa a Gyermekekért elnevezésű labdarúgó utánpótlástorna világdöntőjét, amelyen nagyjából 700 lelkes gyerek kergette a labdát a Ferencvárossal azonos Európa Liga-csoportban szereplő, spanyol első osztályú Espanyol stadionjában, ami garantáltan felejthetetlen élményt adott az ifjú focistajelölteknek.

Ezüstérmet szerzett a Puskás Akadémia U14-es csapata a Danone Kupán Forrás: Danone Focikupa a Gyermekekért/Facebook
Ezüstérmet szerzett a Puskás Akadémia U14-es csapata a Danone Kupán Forrás: Danone Focikupa a Gyermekekért/Facebook
Ráadásul magyar sikerről is beszámolhatunk, hiszen a Puskás Akadémia tájékoztatása szerint U14-es csapata második helyen végzett a rangos megméretésen. Kádár László korosztályos együttese csütörtökön Tunéziát, Kanadát és Angliát legyőzve csoportmásodikként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, a negyeddöntőben Spanyolországot, majd a legjobb négy között Bulgáriát ejtette ki. A fináléban a brazilokkal néztek farkasszemet a mieink, a remek játékerőt képviselő rivális azonban már nagy falatnak bizonyult: 3-0-ra nyert a felcsúti fiatalok ellen, akiknek így a szintén szépen csillogó ezüstérem jutott. A vezetőedző nagyon büszke a tanítványaira, szerinte a finálé második játékrészében már elmúlt a fiúk lámpaláza, és felvették a brazilok diktálta tempót, az ellenfél azonban könyörtelenül kihasználta a hibákat. „Eseménydús három napon vagyunk túl, amelyet a srácok világbajnoki ezüstéremmel zártak. Nagyon büszke vagyok rájuk. A döntőben a fiúk meg voltak illetődve, s a hibáinkat az ellenfél száz százalékban kihasználta. A második félidőben aztán összeszedték magukat a gyerekek, de az már nem volt elég a fordításhoz a remek brazil csapat ellen.”

DANONE FOCIKUPA-VILÁGDÖNTŐ, BARCELONA Puskás Akadémia–Brazília 0-3 (0-3) Puskás: Barkóczy – Kopácsi Á., Ásványi D. – Horváth K, Balabás, Tóth Gy., Kern – Krupa. Csereként pályára lépett: Hurtyák, Sallai, Antal.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.