UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-10-14 15:29

Női kézilabda EHF-kupa: a nemzetközi porondon is beköszöntek a váci és debreceni fiatalok

Remekül sikerült az utánpótláskorú játékosok hétvégi bemutatkozása a női kézilabda EHF-kupában. A debreceni és a váci sikerből is kivették részüket a fiatalok, akik ezzel alighanem további nemzetközi mérkőzéseket nyertek maguknak.

Október első hétvégéjén a női kézilabda Bajnokok Ligájában, szombaton pedig az EHF-kupában kezdték meg a küzdelmet a magyar együttesek. Míg a BL-ben szereplő Győrben egyáltalán nem, az FTC-ben pedig Bánfai Kíra (19) és Tóth Nikolett (18) személyében percekre kapnak lehetőséget utánpótláskorú játékosok, addig a második számú kupasorozatban a Vác és a DVSC is fiatalok fő-, illetve mellékszereplésével vett villámrajtot.

Az NB I góllövőlistájának vezetője, Kácsor Gréta az EHF-kupában is jól kezdett Forrás: Váci NKSE
Az NB I góllövőlistájának vezetője, Kácsor Gréta az EHF-kupában is jól kezdett Forrás: Váci NKSE
Az NB I legfiatalabb keretével büszkélkedő (20,8 év az átlagéletkor) váciak a szebb napokat is megélt osztrák Hypo Niederösterreich alakulatát fogadták a második selejtezőkörben. Szilágyi Zoltán együttese négygólos előnyt szerzett hazai pályán a nyolcszoros BEK-győztes ellen. A még utánpótláskorú játékosok pedig alaposan kivették a részüket a sikerből: a női NB I góllövőlistáját hat meccs után 46 góllal vezető, junior világ- és Európa-bajnok Kácsor Gréta (19) ezúttal mondhatni pont a különbséget jelentette, hiszen négy találattal vette ki a részét a Hypo legyőzéséből, míg a szintén junior Eb-aranyérmes Kuczora Csenge (19) egyszer köszönt be az osztrák rekordbajnoknak. Nem sokkal később hosszú évek után újra az EHF-kupa specialistáinak (korábban kétszer is megnyerték a sorozatot) tekinthető debreceniek is elkezdték menetelésüket a nemzetközi porondon. S a DVSC-nek a papírformának megfelelően nem okozott különösebb gondot a német TSV Bayer 04 Werkselfen legyőzése, Köstner Vilmos csapata 35–27-es győzelmet aratott a Hódos Imre Sportcsarnokban.
Vámos Petra (balra) és Arany Rebeka is kivette a részét a DVSC sikeréből Forrás: DVSC Kézilabda
Vámos Petra (balra) és Arany Rebeka is kivette a részét a DVSC sikeréből Forrás: DVSC Kézilabda
A nyáron a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról a Lokiba érkezett irányító-átlövő Vámos Petra (19) nemzetközi bemutatkozása is jól sikerült, mer bár pályára lépését követően néhány másodperccel két percre kiállították, utána remek játékkal és három góllal segítette csapatát, míg a második félidőben a jobbszélső Arany Rebeka (19) további egy találatot tett a közösbe. De talán a lőtt góloknál is fontosabb az a nemzetközi rutin, amit a fiatal játékosok abban a közegben megszerezhetnek. Az első mérkőzések eredménye alapján alighanem még három mérkőzésen keresztül élvezhetik a különleges atmoszférát.

Női EHF-kupa, 2. forduló, 1. mérkőzés: VÁCI NKSE-HYPO NIEDERÖSTERREICH (OSZTRÁK) 26-22 (15-11) Vác, játékvezetők: Xhema, Jahja (koszóvóiak) VÁC: Arenhart 1, Bukovszky, Hadfi (kapusok), Diószegi 1, Hámori 5, Helembai 3, Kácsor 4, Kovács N., Kuczora 1, Lakatos 6, Paróczy, Radosavljevic 1, Szabó K., Szeberényi, Szondi 4. Edző: Szilágyi Zoltán HYPO: Hajgató, Hirsch, B. Topic (kapusok), Bauer 1, Berlini 3, Bures, Dedic, Draguljic, Dramac 1, Élő 4, Hödl 1, Magloth, Neidhardt 3, Riesenhuber, M. Topic 4, Wess 5. Edző: Kovács Ferenc Kiállítások: 12, ill. 12 perc Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4 DVSC-SCHAEFFLER-TSV BAYER 04 WERKSELFEN (német) 35-27 (16-15) Debrecen, játékvezetők: Antashev, Musatov (oroszok) DVSC: Szabó D., Triffa (kapusok), Arany 1, Bordás 1, Bulath 7, Despotovic 6, Karnik, Karsten 1, Kovács A. 6, Petrus, Poczetnyik, Szabó P., Tóvizi 3, Vámos 3, Vantara-Kelemen 3, Varsányi 4. Edző: Köstner Vilmos BAYER: Fehr, Kurzke (kapusok), Adams 1, Bruggeman, Einarsdottir 5, Huber 6, Jurgutyte 2, Kinlend 2, E. Rode, Je. Rode 4, Jo. Rode 2, Seidel 2, Souza, Thomaier, Zschocke 3. Edző: Robert Nijdam Kiállítások: 12, ill. 12 perc Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.