UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-10-17 09:41

Labdarúgás: Szoboszlai Dominik a 23. legtapasztaltabb játékos a 2000-ben születettek közül

A svájci székhelyű Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) legfrissebb tanulmányában az 1999 után született labdarúgók tapasztaltságát vizsgálta a saját maga által kialakított mérőszám alapján. Aszerint a fiatal focisták közül eddig Jadon Sancho gyűjtötte a legtöbb rutint. A 18 esztendős magyar válogatott középpályás, Szoboszlai Dominik sem maradt le a listáról: a 2000-ben születettek közül a 23. legtapasztaltabbként rangsorolták − figyelt fel rá az nso.hu.

A CIES tanulmánya szerint Szoboszlai Dominik a 23. legtapasztaltabb játékos a 2000-ben születettek közül Forrás: Getty Images
A CIES tanulmánya szerint Szoboszlai Dominik a 23. legtapasztaltabb játékos a 2000-ben születettek közül Forrás: Getty Images
A Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) tanulmányában használt mérőszám a fiatal játékosok játékperceit és a lejátszott mérkőzés szintjét (hazai kupa, bajnoki, nemzetközi kupa, korosztályos vagy felnőtt válogatott mérkőzés) veszi figyelembe. A szakemberek a fenti adatok alapján állították fel az 1999 után született labdarúgók tapasztalat szerinti ranglistát. A lista élén a Borussia Dortmund angol középpályása, Jadon Sancho (18) áll, akit Tottenham 19 éves középpályása, Ryan Sessegnon követ − írja az nso.hu. A 2001-ben születettek közül a Real Madrid brazilja, Rodrygo viszi a prímet: az összesítésben ő a hetedik. Nem mellékes, hogy a rangsorban szerepel a Red Bull Salzburg válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik (18) is, akit a saját maguk által kreált formula alapján a 23. helyre sorolták az eddig megszerzett tapasztalata alapján.

A LEGTAPASZTALTABB UTÁNPÓTLÁSKORÚ JÁTÉKOSOK (CIES-TANULMÁNY) 2000-ben születettek: 1. Jadon Sancho (Borussia Dortmund), 2. Ryan Sessegnon (Tottenham), 3. Kik Pierie (Ajax), ...23. Szoboszlai Dominik (RB Salzburg) 2001-ben születettek: 1. Rodrygo Goes (Real Madrid), 2. Fernando Cardozo (Boavista), 3. Benoit Badiashile (Monaco) 2002-ben születettek: 1. Adam Hlozek (Sparta Praha), 2. Ryan Gravenberch (Ajax), 3. Gianluca Busio (Sporting Kansas City)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.