- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Cselgáncs: Vég és Sipőcz is bronzérmet szerzett a marokkói junior-világbajnokságon

Sikeresen zárták junior cselgáncsozóink a marrákesi világbajnokságot. Szombaton három magyar volt érdekelt, s közülük ketten is dobogóra álltak.

Vég Zsombor bronzérmet ünnepelhetett Marokkóban [1]

Vég Zsombor bronzérmet ünnepelhetett Marokkóban

A 100 kilósok mezőnyében a Ceglédi VSE ifjúsági olimpiai bajnoki bronzérmes dzsúdósa, Vég Zsombor küzdött, nem is kezdett rosszul: az üzbég Akram Buranovot, valamint a brazil Lucas Limát is ipponnal legyőzve jutott a nyolc közé, ahol a törökök junior Eb-ezüstérmese, Mert Sismanlar várt rá. Az elődöntőbe jutás nem jött össze, ipponnal maradt alul a magyar, ám a vigaszágon folytathatta a harcot a medálért.

A szlovák Maris Fizel nem okozott gondot, így jöhetett az orosz Matvej Kanyikovszkij elleni helyosztó, amelyen esélyt sem adott: huszonöt másodperc alatt hátsó fojtást tett riválisára, és lekopogtatta, így az idei junior Eb-bronzérme mellé világbajnoki harmadik helyet is szerzett.

A kétszeres ifjúsági Eb-aranyérmes, felnőtt Grand Prix-versenyen harmadik Sipőcz Richárd (+100 kg) az amerikai Eric Kaljyant, a grúz Szaba Inaneisvilit, valamint − hatalmas bravúrral − az idei felnőtt-világbajnokság bronzérmesét, a dél-koreai Kim Min-dzsongot maga mögé utasítva jutott az elődöntőbe, ahol a már jól ismert némettel, Erik Abramovval nézett farkasszemet. Sipőcz ezúttal alulmaradt: wazarit és ippont érő technikát is csinált rajta a vetélytárs, Richárd tehát a harmadik helyért léphetett tatamira.

Ahogyan Zsombor, úgy Richárd is rendkívül magabiztos volt a helyosztón: egetverően nagy ipponnt dobott a belga Adouard Capellén, így szerezve meg a bronzérmet.

Árvai Péter (100 kg) az első ütközetet abszolválta, ám a folytatásban nem bírt a grúzok idei junior Európa-bajnokával, a későbbi ezüstérmes Ilja Szulamanidzével, így búcsúzott a versenytől.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN [2] a sportági aloldalunkon.