UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-10-22 17:46

Kézilabda: átrohant a Szombathelyen a női juniorválogatott

Nem adott esélyt második idei NB I-es ellenfelének sem a női junior kézilabda-válogatott. A jövő nyári, romániai U20-as vb-re készülő Európa-bajnok társaság 37–23-ra nyert Győrben a Szombathelyi KKA ellen.

Az idénybeli második NB I-es felkészülési meccsére készült a két felnőttválogatott játékosát, Kuczora Csengét és Vámos Petrát nélkülöző női junior kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese ezúttal Győrben töltött két napot, kedd délután pedig a Szombathelyi KKA csapatát fogadta a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A juniorválogatott irányítója, Pál Tamara meg sem állt hat gólig a Szombathely ellen Forrás: MKSZ
A juniorválogatott irányítója, Pál Tamara meg sem állt hat gólig a Szombathely ellen Forrás: MKSZ
A korábban a Békéscsabát már legyőző fiatal társaság gyorsan világossá tette, az élvonalban tizenegyedik helyen álló Vas megyeiek ellen sem bízza a véletlenre a dolgot. A korán megszerzett 7–3-as előny a vendégek időkérése ellenére is csak nőtt és nőtt, a félidőre pedig gyakorlatilag el is dőlt az összecsapás (19–10). Ezen a juniorok második félidő elején érkezett nyolcperces gólcsendje sem változtatott, a vége pedig kiütéses, 37–23-as siker lett. A korosztályos Európa-bajnok magyar válogatott győzelemmel folytatta felkészülését, és százszázalékos mérleggel áll az NB I-es csapatok ellen. A Golovin-csapat november 20. és 22. között Siófokon Négy Nemzet-tornán vesz részt, méghozzá igen erős mezőnyben, a norvég, a dán és a román válogatott társaságában. Alighanem az a torna már igazi értékmérő lesz.

B. V.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, GYŐR Női juniorválogatott–Szombathelyi KKA 37–23 (19–10) Női juniorválogatott: Csapó, Herczeg, Tóth N. (kapusok), Albek 2, Bánfai 2, Dombi 1, Gerháth K. 3, Kácsor 6, Kellermann 1, Mihály 6, Pál 6, Póczik 1, Schatzl Nat. 2, Simon 2, Stranigg 3, Takó, Tóth N. 2 Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.