- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Gyermektornát rendeztek a magyar rögbi 50. évfordulója alkalmából

A hazai rögbis társadalom csütörtökön méltó módon ünnepelhette a sportág magyarországi történetének ötvenedik születésnapját a nemrégiben átadott Budapesti Rögbi Központban.

Gyermektornát rendeztek a magyar rögbi 50. évfordulója alkalmából Forrás: mrgsz.hu [1]

Gyermektornát rendeztek a magyar rögbi 50. évfordulója alkalmából  •  Forrás: mrgsz.hu

A nap fénypontja az „öregfiúk” mérkőzése, a stadionavató és a magyar–lett Európa-bajnoki mérkőzés után következett, amikor a „Miénk a pálya!” elnevezésű program keretében a válogatott-játékosok helyét a jelenlévő utánpótláskorú rögbisek vették át. A gyerekek tornájára kilenc egyesület képviseletében tizenhat csapat érkezett tizenkét városból (Maglód, Százhalombatta, Velence, Nagykovácsi, Budapesti Lycée Francais, Székesfehérvár, Szeged, Nagykőrös, Kecskemét, Esztergom, Székesfehérvár, Nagykőrös). Az U12-es és U14-es korosztályú sportolók átlagosan négy-négy mérkőzést játszhattak, emellett két-két párharcot rendeztek az U10-es gyerekek is.

A Magyar Rögbi Szövetség a meccsek feltételei mellett biztosította a játékvezetők részvételét, az edzői egyeztetések az összecsapások sorrendjét és összetételét határozták meg. A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint [2] minden zökkenőmentesen zajlott, és méltóképpen ünnepelték a sportág 50. születésnapját.

További korosztályos hírek RÖGBIBEN  [3]a sportági aloldalunkon.