UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-10-26 20:30

Darts: a szolnoki Kovács Tamara (14) csaknem az egész mezőnyt elverte a londoni BDO World Masters-versenyen

Ismét hallatott magáról a Szolnoki Baglyok DC ifjúsági korú játékosa, a mindössze 14 esztendős Kovács Tamara. Az ankarai ifi Eb-n aranyérmes, majd a WDF kolozsvári világkupáján párosban harmadik helyet szerzett dartsozó ezúttal a londoni BDO World Mastersen tette le a névjegyét. Édesapjának, a szolnoki klub alapítójának helyszíni beszámolójából az is kiderül: enyhén szólva káoszosan alakult az idei torna.

A londoni BDO World Masters-viadalon sem fogta vissza magát a Szolnoki Baglyok DC 14 éves csodabogara, Kovács Tamara. Az ifjú dartsozónak egészen pazarul alakult idáig a 2019-es naptári év, hiszen az ankarai ifjúsági Európa-bajnokságon aratott fölényes diadala után a WDF kolozsvári világkupáján is remekelt – párosban Laczi Viktóriával az oldalán győzedelmeskedett –, ezúttal pedig a londoni BDO World Masters elnevezésű, rangos tornán végzett egyéniben a harmadik helyen.

Kovács Tamara a BDO World Masters-versenyen is remekelt Forrás: Magyar Darts Szövetség
Kovács Tamara a BDO World Masters-versenyen is remekelt Forrás: Magyar Darts Szövetség
A magyar lány ismét átgázolt az amúgy a legveretesebb ifjúsági korú versenyzőket felvonultató mezőnyön: előbb Carina Rauscher ellen nyert simán 4–0-ra, majd Rianna Decembert győzte le 4–2-re. A tábladöntőben ugyan kissé meggyűlt a baja Emily Alforddal, 4–3-ra ezt a csatát is behúzta, a háborút azonban nem sikerült neki, mert a skót Sophie McKinlay már túl rágós falatnak bizonyult. Edzője, Kovács István, aki egyben az édesapja és Tamara klubjának alapítója is, a helyszínről számolt be az eseményekről. A szakember elmondása szerint a londoni versenyen kialakult „káosznak" is betudható, hogy nem sikerült döntőbe verekednie magát a magyar lánynak, mindazonáltal elégedett, mert Tamara ismét bizonyította, hogy korosztálya legjobb játékosai közé tartozik. „Sajnos a lányok versenyére is hatott az a káosz, amely jellemezte az idei Masters-t. Közvetlenül a rajt előtt újrasorsolták a mezőnyt, ami csak abból a szempontból alakult jól, hogy Tamarának a legjobb 64 között mégsem kellett játszania. Ezután viszonylag sima meccs következett, majd a kanadai Rianna Decembert is sikerült magabiztosan legyőznie. A tábladöntőben, Emily Alford ellen magának tette nehézzé a párharcot, de ezt is behúzta valahogy. Viszont sokat kivett belőle, szinte le sem ülhetett, máris szólították az elődöntőre. Skót ellenfele, Sophie McKinlay nagyjából fél órát pihenhetett előtte, szerintem ez jelentette a fő különbséget, ezért nyerhetett olyan fölényesen 4–0-ra. Így maradt a harmadik hely, ami persze remek teljesítmény. Örülök neki, hogy Tamara ismét bizonyította: igenis helye van a világelitben." További korosztályos hírek DARTSBAN a sportági aloldalunkon.