UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-10-26 17:15

Kézilabda: kreatív játékkal mattolta a mezőnyt az ifjúsági fiúválogatott a párizsi tornán

Támadásban villogott az ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a párizsi felkészülési tornán. Kárpáti Krisztián szövetségi edző szerint az első állomáson jól vizsgáztak a játékosai, akik nem mellesleg lelkes, jó társaságot alkotnak.

Három meggyőző sikert aratott az ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a Párizsban rendezett felkészülési tornán. Kárpáti Krisztián és Pásztor István együttese a portugálokat és a cseheket simán, a franciákat pedig nagy küzdelemben múlta felül az évadnyitó viadalon.

Jogos az öröm, mindhárom meccsüket megnyerték a magyar fiúk Párizsban Forrás: Tiby Handball
Jogos az öröm, mindhárom meccsüket megnyerték a magyar fiúk Párizsban Forrás: Tiby Handball
A franciaországi viadalon tavaly az előző korosztállyal is aranyérmet nyert szövetségi edző elégedetten értékelt honlapunknak a három nap után. „Ismét magas színvonalú rendezésben volt részünk – kezdte Kárpáti. – Végig teltházas mérkőzéseket játszottunk, ami szokatlan volt, és nagy élményt jelent a gyerekeknek. Ebben az egy hétben nagyon lelkes, jó társaságot ismertem meg bennük, az pedig már csak hab a tortán, hogy a munkánk már most eredményességgel párosult.” A szakvezető kiemelte, hogy bár tavaly is diadalmaskodtak Párizsban, ezúttal más típusú erényeket csillogtattak a játékosai. „Már most látjuk, hogy ez a csapat éppen az ellenkezője az előző generációnak. Támadásban rengeteg potenciál van a játékosokban, számos ötletet, igazi kreativitást mutattak a három meccs alatt. A védekezés az, amelyet erősíteni kell. Most már egységes koncepció alapján dolgoznak a férfiszakágban a válogatottak, és szerintem ebben is sikerült előrelépnünk a tornán.” Az ifjúsági válogatott legközelebb három hét múlva a románok ellen játszik dupla mérkőzést Balatonbogláron, majd decemberben V4-ek tornára utazik Lengyelországba.

FIÚ IFJÚSÁGI NEMZETKÖZI TORNA, PÁRIZS A magyar csapat eredményei: –Portugália 31–22, –Franciaország 28–26, –Csehország 34–23 A torna végeredménye: 1. Magyarország, 2. Franciaország, 3. Csehország, 4. Portugália A magyar ifjúsági válogatott kerete: Kapusok: Konyicsák Tamás (NEKA), Palasics Kristóf (Telekom Veszprém) Balszélsők: Kovács Bence (Balatonfüredi KSE), Sisa Erhárd (Telekom Veszprém) Balátlövők: Bodócs Marcell (NEKA), Hegedüs Patrik (Pick Szeged) Irányítók: Fazekas Gergő (Veszprémi KKFT), Lukács Péter (FTC) Beállósok: Karai Miklós (FTC), Papp Tamás (NEKA), Radvánszki Zsolt (Veszprémi KKFT) Jobbátlövők:  Ónodi Jánoskuti Máté (FTC), Rea Barnabás (Pick Szeged), Temesvári Gábor (NEKA) Jobbszélsők: Hutvágner Ákos (Balatonfüredi KSE), Imre Bence (FTC)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.