UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-10-27 11:31

Kézilabda: „végre az igazi Pál Tamara játszott”, aki az MTK vezére volt a DVSC ellen

„Ez volt az első olyan találkozó, amelyen meg tudtam nyílni, és valóban a csapat hasznos tagjaként játszottam” – mondja az MTK Budapest 19 éves irányítója, Pál Tamara, miután kulcsszerepet játszott az élmezőnybe tartozó DVSC legyőzésében. A győri nevelésű játékos reméli, a szombati találkozó lendületet ad neki.

Talán a bajnokság, de mindenképpen a kézilabda-forduló legnagyobb meglepetését okozta szombaton az MTK Budapest a Debrecen legyőzésével a női NB I-ben. Golovin Vlagyimir együttese 36–33-ra múlta felül az addig veretlen hajdúsági alakulatot, a nagy sikerben hét góllal kulcsszerepet vállalt a juniorválogatott 19 éves irányítója, Pál Tamara. A Győri Audi ETO KC kölcsönjátékosát – akit korábban Görbicz Anita egyik lehetséges utódjának is kikiáltottak– kérdeztük a meccsről, illetve arról, mit vár magától kék-fehér színekben.

Pál Tamara először tudott megnyílni az MTK Budapest színeiben Forrás: mtkbudapest.hu
Pál Tamara először tudott megnyílni az MTK Budapest színeiben Forrás: mtkbudapest.hu
– Gondolom, jót tett nektek ez a győzelem, pláne, hogy az addig remeklő DVSC-t vertétek. Mit jelent ez a csapatnak? – Nagyon örülünk ennek a két pontnak. A múlt héten csalódottak voltunk, hiszen a Mosonmagyaróvár ellen szinte végig vezettünk, mégis üres kézzel érkeztünk haza. Hatalmas csatára számítottunk a debreceniek ellen, elejétől fogva ezerrel küzdöttünk, a kapusaink sok fontos védést tettek hozzá, azt hiszem, ez volt a siker kulcsa. – A nyáron érkeztél az MTK-ba, de talán a mostani volt az első igazán jó meccsed. Mekkora lendületet adhat ez a folytatásra? – Sokat számít. Azt érzem, hogy ez volt az első olyan találkozó, amelyen meg tudtam nyílni, és valóban a csapat hasznos tagjaként játszottam. A könyökömmel bajlódtam az elmúlt hetekben, és még mindig nem múlt el teljesen a sérülés, de ez a hét gól kellett már a lelkemnek. – Győrben csak epizódszerepet játszottál, ehhez képest komoly váltás az MTK és a teljes értékű NB I-es kerettagság. Mi volt a legnehezebb az elmúlt hetekben? – Nagyon élvezem, hogy itt lehetek, és időnként már húzóemberként számítanak rám, akinek a vállán felelősség van. A játék mellett meg kellett szoknom, hogy Győrből a nagyvárosba költöztem egyedül, és amikor a sérülés miatt három hetet kihagytam, kicsit el is vesztem. A visszatérésemkor mondta is Vova (Golovin Vlagyimir – A szerk.), hogy kapjam össze magamat, mert ez nem az igazi Tamara. De azt hiszem, most már jó irányba megyek.
A győri nevelésű irányító tagja volt a junior Eb-győztes válogatottnak is Forrás: MKSZ
A győri nevelésű irányító tagja volt a junior Eb-győztes válogatottnak is Forrás: MKSZ
– A júliusi győri Európa-bajnokságon kevesebbet játszottál a vártnál. Akkor azt mondtad, szeretnél újra meghatározó szerephez jutni a válogatottban. Jól halad ez a projekt is? – Azon dolgozom nap, mint nap hogy így legyen. Reménykedem benne, szeretnék a nyári világbajnokságon minél nagyobb részt vállalni a remélt sikerből. Az biztos, hogy szem előtt vagyok, Golovin Vlagyimir minden mozdulatomat figyeli. – Az évad nagyobb része még hátra van. Mi lehet a cél? – A csapattal hiszünk benne, hogy odaérhetünk a nyolcadik, kilencedik helyre. A tegnapi siker is ebben erősített meg bennünket. Én pedig azon vagyok, hogy folyamatosan szívjam magamba az élvonalbeli rutint, és ha lehet, a csapat erősségének számítsak. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.