UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-10-29 11:06

Műkorcsolya: három aranyat nyertek a magyar fiatalok Zágrábban

A Halloween-kupa után a zágrábi Golden Bear elnevezésű versenyen szerepeltek sikeresen a magyar utánpótláskorú műkorcsolyázók. A fiatalok három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek, a junior Krizsanovszki Lili mindkét programjában új egyéni csúcsot korcsolyázott.

A hétvégén Zágráb adott otthont a műkorcsolyázók Golden Bear elnevezésű versenyének, ahol rögtön az első napon született magyar érem. A basic novice II-es korcsoportban Papp Vivien nem talált legyőzőre, aranyérem került a nyakába. A 8 évesek mezőnyében a Halloween-kupán bronzérmes Incze Brigitta Éva ezúttal ezüstöt szerzett, a 13 év alatti fiúk között pedig Rác Kolos lett harmadik.

01-Incze-Brigitta-Éva-03 moksz
01-Incze-Brigitta-Éva-03 moksz
A második napon a 11 éves Papp Vivien a 15 év alatti korosztályban a győzött (ugyanitt Talabér Zita harmadik lett), de a fiúknál is magyar siker született Csaba Máté révén. A juniorok között az ebben a korosztályban mindössze harmadszor jégre lépő Krizsanovszki Lili szerepelt a legjobban. A 14 éves versenyző a rövidprogramban hibátlanul mutatta be tripla lutz–dupla toeloop kombinációját, továbbá mindegyik forgását a legmagasabb, 4-es szinten teljesítette, ezzel hat ponttal megjavította eddigi egyéni legjobbját. Habár kűrjében már többet hibázott, öt tripla ugrást bemutatva, öt ponttal többet kapott, mint a Halloween-kupán és a 8. helyet szerezte meg a 37 fős mezőnyben – számol be szövetség a győztesektől a részletes eredmények mellett. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.