UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-10-30 13:07

Schatzl Natalie soha nem kezd el kézilabdázni, ha nincs előtte példaképként nővére, Nadine

Remekül kezdte a második évét Érden Schatzl Natalie. A 19 éves, junior Európa-bajnok kézilabdázó a kezdetekről, az NB I-ről és felnőttválogatott nővéréről is beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Az első kilenc meccsen 22 gólt szerzett a női kézilabda NB I-ben negyedik helyen álló Érd 19 éves balszélsője, Schatzl Natalie. A junior Európa-bajnok játékos a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt.

Schatzl Natalie nővére miatt kezdett kézilabdázni Forrás: Érd Handball
Schatzl Natalie nővére miatt kezdett kézilabdázni Forrás: Érd Handball
A korosztályos válogatott sportoló először is elmondta, annak idején a hullahoppkarikát cserélte a kézilabdára. „Biztos vagyok benne, hogy ha Nadine nem mutat példát előttem, soha nem kezdek el kézilabdázni mondta Schatzl Natalie a Digi Sporton. Ő játszott Érden, kaptam is emiatt hideget-meleget, hiszen már letette a névjegyét, de én a saját erőmből szeretném kiharcolni a helyemet.” A Nemzeti Kézilabda Akadémián nevelkedett játékos az első (tanuló)éve után felvette az NB I ritmusát, és minden meccsen számítanak rá az érdi csapatban. „Tavaly nem kaptam több lehetőséget, irányítót is játszottam, vagyis tizennyolc évesen minden nehézséget megtapasztaltam, amit lehetett. Végül szerencsére maradtam szélen, de megérte a sok munka, hiszen harmadik hely a Magyar-kupában és junior Eb-arany lett a vége. Persze, ettől kezdve még nehezebb lesz, nem egyszerű mentálisan folyamatosan jó teljesítményt nyújtani.” A Münchenben született mohácsi lány elárulta, gyerekként ETO-szurkoló volt, manapság viszont a legnagyobb vágya, hogy testvérével egy csapatban játsszon, akit egyébként a legjobb magyar balszélsőnek tart. „Nagyon szeretek ellene játszani, inspirál, amikor ő is a pályán van. De az igazi az volna, ha egy napon ugyanabban az együttesben szerepelhetnénk. Azt hiszem, ezt mindketten így gondoljuk.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.