UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-10-30 13:51

Kosárlabda: hat forduló után a MAFC vezeti a fiú juniorbajnokság alapszakaszának keleti csoportját

Hat forduló után kezdenek kirajzolódni a fiú juniorbajnokság alapszakaszának erőviszonyai a keleti csoportban: a MAFC átvette a vezetést a tavalyi bajnok Alba Fehérvártól, a Zsíros Akadémia Kőbánya alakulata pedig a harmadik helyen tanyázik.

Hat forduló zajlott le a fiú junior kosárlabdázók bajnokságában, a keleti csoport alapszakasz-küzdelmeiben. A nyolccsapatos tabella erőviszonyai szépen kezdenek kirajzolódni, és meglepetések is megfigyelhetők:

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ, KELETI CSOPORT 1. MAFC: 5 győzelem − 1 vereség 2. Alba Fehérvár: 5 győzelem − 1 vereség 3. Zsíros Akadémia Kőbánya: 4 győzelem − 2 vereség 4. Szolnoki KA: 4 győzelem − 2 vereség 5. Debreceni KA: 3 győzelem − 3 vereség 6. Vasas Akadémia: 3 győzelem − 3 vereség 7. Kecskeméti KA: 0 győzelem − 6 vereség 8. Újpest−MT: 0 győzelem − 6 vereség

A MAFC (fehérben) a hatodik fordulóban legyőzte az Alba Fehérvár alakulatát Fotó: Tökölyi Csaba
A MAFC (fehérben) a hatodik fordulóban legyőzte az Alba Fehérvár alakulatát Fotó: Tökölyi Csaba
Érdekesség, hogy a keleti csoport alapszakaszába öt olyan klub jutott be, amely a legutóbbi szezon országos nyolcas döntőjében is szerepelt. A 2018/2019-es kiírást egyébként az Alba Fehérvár nyerte a Budapesti Honvéd, a MAFC, a Vasas Akadémia, a Körmendi Törpördögök, a Debreceni KA, a Szolnoki KA és a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs előtt. Jól látható, a tavalyi bajnoktól átvették a vezetést a műegyetemiek, miután a hatodik fordulóban hazai pályán arattak 76−66-os diadalt. Ami a többi alakulatot illeti: a hétvégén a Zsíros Akadémia Kőbánya fiataljai 85−64-re nyertek  a kecskemétiek otthonában, Újpesten győzött a Szolnok 103−68-ra, a pasarétiek pedig Debrecenben szenvedtek 77−70-es vereséget. Mivel utánpótlás-bajnokságról van szó, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az előző évad eredményeiből, hiszen mindahány gárda összetétele gyakorlatilag teljesen megváltozott. Az azonban valószínűsíthető, hogy a jelenleg éllovas MAFC együttesével és az Alba Fehérvárral ezúttal is komolyan számolni kell. „Még nagyon az elején járunk, nehéz beszélni az erőviszonyokról. Tavasszal elképesztő bravúrral szereztek bronzérmet a fiúk, hihetetlenül mélyről indult a szezonjuk. Kiváló volt az egység, de legtöbbjüknek nincs meg a testi adottsága ahhoz, hogy egyszer igazán profi játékossá váljon, és ezt ők is tudták. Az új kiírásban némiképp változott a helyzet: van több olyan fiatal is, akiből igazán meghatározó kosaras válhat. Meglátjuk, mennyit tudunk kihozni belőlük, és hozzátenni a nevelésükhöz” nyilatkozta honlapunknak nemrégiben a MAFC szakmai igazgatója, Dinnyés Attila. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.