- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Cselgáncs: Kovács Kitti (57 kg) végzett a legelőkelőbb helyen az izsevszki U23-as Eb nyitányán

Nem sokat tévedett a magyar csapat vezetője, Pánczél Gábor, amikor honlapunknak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a Budapesti Honvéd SE 1997-es születésű dzsúdósa, Kovács Kitti reális éremszerzési esélyekkel vág neki az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokságnak.

Kovács Kitti (57 kg) ötödik helyet végzett Izsveszkben Forrás: judoinfo.hu [1]

Kovács Kitti (57 kg) ötödik helyet végzett Izsevszkben  •  Forrás: judoinfo.hu

A magyar lány magabiztosan kezdett az 57 kilogrammosok selejtezőjében, ipponnal verte a lengyel Vanessa Machinckát. A folytatásban azonban nem jött ki neki a lépés a fehérorosz Uljana Minenkovával szemben, így csupán a vigaszágon folytathatta. A fájó vereség után hamar talpra állt: a finn Jessika Hellgrent ismét azzal a fölényes győzelemmel verte, mint az első riválisát. Így két nyert és egy vesztett párharc után következhetett a bronzcsata, és vele együtt az újabb vereség, mivel a portugál Wilsa Gomes ipponnal felelt a magyar lány wazari értékű akciójára.

Ezzel az is eldőlt, hogy a nyitónapon nem örülhetünk magyar éremnek, mivel a többi pénteki indulónk már jóval korábban elvérzett. Szintén a hölgyek 57 kilogrammos súlycsoportjában versenyzett Varga Brigitta, aki előbb megverte a spanyol Carolina Rivero Suárezt, hogy aztán rögtön a következő körben a grúz Eteri Liparteliani jelentse számára a végállomást. A férfiak 60 kilogrammos versenyében Monori Dániel, a 67 kg-osok között pedig Boros Bence még a második mérkőzésig sem jutott el: előbbit örmény, utóbbit azeri vetélytárs búcsúztatta.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN [2] a sportági aloldalunkon.